My Instagram

PRESENTACIÓ 3 MONS 3 VISIONS

Ahir, a l'Espai Gralla vam viure un fet poc usual com va ser el de fer una presentació múltiple. Tres autors, tres llibres i tres visions de tres mons ben diferents.
Va trencar el gel en Josep Maria Espinàs, escriptor i periodista conegut sobretot per las cròniques dels seus viatges a peu arreu del territori espanyol. Va venir a fer-nos cinc cèntims del seu darrer viatge, A peu per Murcia. Valle del Ricote i que fa el número vint que l'autor a realitzat.
Desprès, va ser el torn d'en Xavier Roig, empresari, columnista del diari Avui i professor del màster en globalització que s'imparteix en la Universitat de Barcelona. En el seu llibre, La dictadura de la incompetència, fa una reflexió sobre l'estat actual de l'economia, la política a Catalunya i Espanya, dintre d'aquest fenomen anomenat globalització en la que fa una crítica a la mediocritat dels nostres dirigents actuals i a la manca d'iniciatives individuals.
Finalment va ser el torn d'en Gregorio Luri, llicenciat en Ciències de l'Educació i Doctor en Filosofia, per parlar del seu darrer treball L'Escola contra el món, L'Optimisme es possible, on des de la seva experiència com a professor i com a gran coneixedor de les escoles europees, dona la seva visió particular del problema que pateix el sistema educatiu actual on la manca de confiança en les escoles i l'absència d'una llei estable estan derivant en un augment del fracàs escolar. Tot i això, l'autor es optimista i creu que ha arribat l'hora de ser valents i començar a prendre decisions. Es a dir, prou de parlar i actuem buscant alternatives.
Finalment, amb el públic assitent, vam assitir pot-ser a un dels debats més interessants que s'han fet a l'Espai Gralla, on autors i oients van dir la seva.
Després, una mica de cava va possar el punt i final a una molt bona nit. Agraim als autors, a Edicions La Campana i com no, a tots els que vau venir haver-ho fet possible.
A peu per Múrcia - Valle del Ricote
Josep Maria Espinàs
Edicions La Campana
P.V.P.: 14 euros
La Dictadura de la incompetència
Xavier Roig
Edicions La Campana
P.V.P.: 14 Euros
L'Escola contra el món. L'Optimisme es possible
Gregorio Luri
Edicions La Campana
P.V.P.: 15 euros

Us possem l'àlbum de fotografies de l'acte.

Repic de Campanes


Cap comentari