My Instagram

WATCHMEN

Sembla clar, a aquestes alçades que els super herois estan envaint les pantalles de cinema; Batman, Superman Returns, Spiderman, Els 4 Fantàstics, Ironman, Hulk, X-Men, Daredevil...i un llarg etcètera, peró abans de fer el salt a la gran pantalla van passar per les pàgines dels còmics de Marvel o DC entre d'altres.
Davant d'aquesta revifada, l'industria del cinema ha anat una mica més enllà dels super herois clàssics i aprofitant els bons resultats de públic, s'ha endinsat en un altre tipus de còmics més propers a la novel.la gràfica i on els super poders i la lluentor dels protagonistes donen pas a mons més foscos, protagonistes més humans i per tants més complexes i històries més el.laborades com seria el casode "Sin City" o "V de Vendetta".
Seguint aquesta línia i després de molts anys i projectes frustrats, Zack Snyder que ja va demostrar el seu talent darrera una càmera amb "300", una meravella visual basada en el còmic del mateix nom, ha aconseguit portar a bon terme un dels projectes més ambiciosos dels últims anys, "Watchmen" considerada una de les obres més importants del còmic nord-americà creada a l'any 1986 per Alan Moore i Dave Gibbons.
L'Historia està ambientada en l'època de la guerra freda però situada en una realitat alternativa on els Estats Units haurien guanyat la guerra contra el Vietnam i on un grup de super herois, tot i que es podria dir que en realitat son vigilants urbans disfressats per mantenir la seva personalitat en secret perquè cap d'ells, excepte un, el Doctor Manhattan que després d'un accident va adquirir el do de l'ominisciència, te poders i lluitant únicament amb el seu enginy, ajuden a mantenir a ratlla als criminals, però les pressions socials i una vaga de policies, fan que el govern de la nació prohibeix-hi l'existència d'aquest grup i en el moment de l'inici de l'acció, tots ells, excepte Rorschach, esta inactiu.
Aquesta inactivitat es veurà alterada quan un d'ells, El Comediant, apareix assassinat al seu apartament i Rorschah decideix investigar el crim pel seu compte. Les seves investigacions el portan a pensar seriosament en la possibilitat de que hi ha un complot per assassinar-los a tots, cosa que farà reunir al grup de nou per mirar de resoldre el cas.
Inicialment, l'obra es va publicar en 12 volums i es va convertir en la primera novel.la gràfica en guanyar el prestigiós premi Hugo de ciència ficció i fantasia a l'any 1988. Destaca per sobre de tot pel tractament humà que dona als seus protagonistes i a la diversitat de temes polítics i socials que tracta, donant una visió fosca i apocalíptica de la societat.
Es sense cap mena de dubte una de les obres més importants e influents, no només dintre del còmic sinó de la literatura en general i que va donar al primer un prestigi i un reconeixement com a art que l'allunyava per fi del gènere alternatiu i minoritari en el que havia estat encasellat.
L'obra s'ha reeditat diverses vegades i ara, amb motiu de l'estrena el 6 de març, les editorials ho han tornat a fer i per primera vegada, en català.
Norma Cómics, Planeta Deagostini i Dolmen editorial posen a disposició dels fans o dels curiosos tota una serie de llibres perquè us endinseu en el complex i a la vegada atractiu mon dels Watchmen, els vigilants que a partir de demà, donaran molt a parlar. Ja se sap, sempre n'hi hauran partidaris i detractors que tornaran a obrir antics debats al voltant d'una obra que el que estar clar es que no deixa indefrent a ningú.

DISPONIBLES A LA NOSTRA LLIBRERIAWatching The Watchmen

Dave Gibbons

Norma Còmics
P.V.P.: 29.50

Una gènesi molt complerta del còmic.
(Novetat)


El Arte de Watchmen
Peter Aperlo

Norma Còmics
P.V.P.: 35.50
Una recopilació del procés de creació de la pel.lícula (Novetat)


Watchmen, el libro de la película
Peter Aperlo
Norma Còmics
P.V.P.: 29.50
Fotografies del rodatge, entrevistes amb director i actors i una complerta comparativa amb l'obra impresa
(Novetat)
W de Watchmen
Rafael Marín
Dolmen Editorial
P.V.P.: 15.95
Un estudi complert sobre els origens de l'obra
(Novetat)Watchmen, Edición Absolute (Castellà)
Alan Moore i Dave Gibbons
Planeta Deagostini

P.V.P.: 35.00
L'obra complerta i ampliada en un únic volum
(3ª Edició)Watchmen, Edició Absolute (Català)

Alan Moore i Dave Gibbons
Columna Edicions
P.V.P.: 35.00
Primera edició en català ed un únic volum de l'obra

WEB OFICIAL DE LA PEL.LÍCULA


Cap comentari