My Instagram

SLAINE

Com ja vam comentar uns quants posts enrere, el còmic està vivint una mena de segona joventut, el que està fent que obres que gairebé era impossible de trobar, ara, es reeditin. Aquest seria el cas de SLAINE amb guió de Pat Mills i il.lustracions de Simon Bisley i que ara Norma Editorial ha reunit en un volum únic les aventures que entre 1989 i 1990 van sortir publicades a la revista britànica 2000AD i que va suposar tot un aconteixement dintre del còmic europeu.
Basat en els relats de la mitologia celta, aquest còmic ens narra les aventures de Slaine Mac Roth i la seva lluita per aconseguir reunir les quatre armes prohibides d'Atlantis i reunificar sota el seu poder a les quatre tribus dels regne joves, Tir Nan Og, per lluitar contra el poder obscur dels Formorios, dimonis marins.
Slaine es devot de Danu, la mare terra i quan absorbeix el seu poder es converteix en una criatura berserkr que no distingeix amics d'enemics.
El relat està ple de referències als mites i llegendes celtes i per les seves pàgines desfilen dracs, bruixes, deus, dimonis, senyors de la guerra...en fi, tot el repartiment necessari per crear una èpica d'aquest tipus.
El relat està narrat en tercera persona i l'escrivà es Ukko, el seu lleial i fidel servidor. Ukko es un nan força menyspreable, únic supervivent i protagonista de les fetes del seu amic i centra el seu relat en les sagnants batalles que es van produint al llarg de l'historia, donant-li un toc d'humor negre que fa que tot i la violència dels fets, tingui moments força divertits.
Estem davant doncs d'una de les obres de referència del còmic europeu i que va ser el primer gran èxit dels seus creadors, Pat Mills, un guionista obsessionat per la documentació que va basar el personatge de Slaine en el rei celta Slaine Mac Dela i de Simon Bisley que a dia d'avui, es un dels il.lustradors més reconeguts arreu del món i que després de l'èxit de Slaine, es va assentar als Estats Units o va crear un altre personatge mític del còmic com es Lobo, l'últim czarnià, un altre personatge obscur i salvatge i va adaptar al cinema Juez Dredd, interpretat sense gaire èxit pel Silvester Stallone. Tant l'un com l'altre son força coneguts dintre del còmic per adults per la violència extrema i sense límits dels seus personatges i de les histories que explica i Slaine, sense cap mena de dubte es un bon exemple.
Es un còmic imprescindible en qualsevol biblioteca dels aficionats al gènere.


PAT MILLS / SIMON BISLEY

SLAINE
NORMA EDITORIAL
GUIÓ: PAT MILLS
IL.LUSTRACIONS: SIMON BISLEY
FORMAT: TAPA DURA, 196 PÀGINES


Us deixem un vídeo realitzat per Miguel Mesas, un anomenat Fanfilm del que podria arribar a ser una versió cinematogràfica d'aquest heroi barbar i sanguinari:I els aficionats ens preguntem...per quan Slaine als cinemes?

Cap comentari