My Instagram

LA GRALLA AL PREGÓ DE L'ASCENSIÓ '09

Molt contents, reproduim a continuació les paraules que Montserrat Lorente va dedicar a La Gralla en el seu pregó de les Festes de l'Ascensió 2009:

"La llibertat és una llibreria. Així ho expresa el gran Joan Margarit en un dels seus poemes. Quan recordo aquest vers, sempre em ve al cap la Gralla vella, la del carrer Museu. Aquella petita llibreria que, com per art de màgia, o potser per obra i gràcia dels qui hi treballaven: la Tuni, el Frederic, la Rosa, la Mercè, la Pilar…es va convertir en un punt obligat de trobada d’una colla de gent. Era una llibreria amb valor afegit, amb una vibració especial i una consciència cívica que depassava la pura tasca, tan noble, de despatxar llibres. Sempre hi havia, a part de les últimes novetats editorials –que sovint trobaves en caixes apilades al mig de la botiga, degut al poc espai– sempre hi havia, dic, un projecte o una activitat cívica que es donava a conèixer. I una atmosfera que propiciava l’amistat i la conversa. Per exemple, recordo que, en l’episodi dramàtic i grotesc del 23 F el meu primer impuls i el d’altres, va ser passar per allà, com si volguéssim esvair amb la mútua companyia la preocupació i el desconcert de tots plegats.

Afortunadament, la Gralla no ha desaparegut, tot al contrari, i fem vots perquè duri mots anys amb la mateixa empenta junt amb les altres llibreries, antigues i emblemàtiques o més recents, de la nostra ciutat. Esperem que mai els falti el suport incondicional de la ciutadania."

Cap comentari