My Instagram

10 ANYS DE PREMI LLIBRETER

El Gremi de Llibreters convoca una votació a les llibreries agremiades per
saber quin dels títols guanyadors en Narrativa és el més popular entre el públic.

Entre els participants, se sortejaran deu lots de novetats literàries en una iniciativa que vol celebrar l’èxit del guardó en el seu 10è aniversari.Des de l’1 de juliol, els lectors decidiran quin és el Premi Llibreter més popular. Amb motiu del 10è aniversari del guardó, el Gremi de Llibreters de Barcelona i Catalunya ha decidit organitzar una votació per escollir quin dels títols guanyadors és el preferit pels lectors “amb l’objectiu de celebrar l’efemèride i de redescobrir obres d’una gran qualitat que el Premi Llibreter s’ha encarregat de revaloritzar i a fer que es tornin a vendre a les llibreries des de la seva creació”, explica Imma Bellafont, presidenta del Gremi. Entre tots els participants, se sortejaran deu lots de novetats literàries facilitades pels editors dels títols premiats.

“Serà una manera de fer participar al lector d’un guardó creat pels llibreters des del seu paper de prescriptors i lectors alhora”, afirma Bellafont sobre la votació popular, que
se centrarà en la categoria de Narrativa i tindrà lloc als 320 establiments agremiats, on es podran trobar cartells, les butlletes per poder participar i també exemplars dels llibres premiats. Els participants, que com a màxim podran votar fins al 30 d’agost, hauran de triar entre títols com Soldats de Salamina, de Javier Cercas, guanyador el 2001; L’edat de ferro, del Nobel de Literatura J.M. Coetzee, escollit el 2003; El cinquè en joc, de Robertson Davies, el 2006; o bé Botxan, del japonès Natsume Sôseki, l’any passat. El sorteig per determinar qui s’emportarà els lots de llibres tindrà lloc el 14 de setembre davant de notari a la seu del Gremi.

El Premi Llibreter, que rep el suport de l’Institut Català de les Indústries Culturals i es convoca anualment, es va crear l’any 2000 amb l’objectiu de promoure la venda i la lectura de títols en Narrativa i Àlbum Il·lustrat, tant en català com en castellà. La seva aposta per obres de qualitat però que havien passat desapercebudes inicialment i la seva independència l’han convertit en un dels premis més desitjats per editors i autors que són conscients de l’impuls considerable que representa a les vendes d’un llibre.
Podeu fer les vostres votacions a La Gralla i entrar dintre d'aquest sorteig. Animeu-vos i ajudeu a triar el millor premi llibreter.

Cap comentari