My Instagram

EL REY DE LAS MOSCAS


El Rey de las Moscas, de Victor Mezzo y Michel Pirus, és un recull de relats publicats originàriament a la desapareguda revista "El Víbora" i que ara, Edicions La Cúpula, ha reunit en un únic volum.
Al llarg de les 10 històries que es presenten, sota el subtítol de Hallorave, ens endinsem a la vida d'uns personatges totalment antisocials, deprimits que viuen al límit en una societat corrupta i decadent.
Una de les particularitats d'aquestes històries és que, lluny de provocar-nos llàstima o compassió pels personatges, el efecte que causen és tot el contrari, arribant fins a uns extrems, ben delimitats, en els que no és díficil sentir fàstic i no precisament perquè siguin històries de sang i fetge, sinó per les més que qüestionables actituds dels protagonistes.
Les històries, tot i que es poden llegir de manera independent, estan entrelligades i pàgina a pàgina formen un mosaic, propi del gènere negre, on es representen els vicis i el costat més fosc de la vida dels personatges, on les drogues i el Rock & Roll són l'única sortida possible a una vida gris i monòtona en un barri perifèric de l'Amèrica profunda, però que podria ser representatiu de qualsevol barri, de qualsevol indret del planeta.
En resum, drogues, sexe, i violència per fugir de tant super-heroi.

"Moscas a mediados de octubre, eso es lo primero que recuerdo. Moscas y un calor terrible. Hace poco se quedó a dormir una amiga de Marie. Estaba deprimida y creo que bastante colocada. No me la quito de la cabeza. En la radio emiten un flash informativo. Me gustan los flashes informativos. Sobre todo la sintonía. Enseguida te das cuenta de que algo grave ha ocurrido y todos tus problemas desaparecen. Es una gozada. Tengo ganas de gritarle a esta chusma que lo importante soy yo. A lo mejor ya lo he hecho, porque todos me están mirando con extrañeza...."
EL REY DE LAS MOSCAS
Mezzo / Pirus
Ediciones La Cúpula
64 pàgines / Edició Cartoné
P.V.P.: 18 euros

Cap comentari