My Instagram

PREMI LLIBRETER 2009Avui al migdia, en una roda de premsa a la Biblioteca de Catalunya, s'han fet públics els guanyadors del Premi Llibreter 2009 en les seves dues categories.
En la categoria de Narrativa, el Premi Llibreter ha distingit Winesburg, Ohio del nord-americà Sherwood Anderson (1876-1941) publicada en català per Viena, i en castellà per El Acantilado. Es tracta d'una novel·la estructurada en forma de breus relats, que aborda temes com la solitud i la frustració utilitzant com a escenari un petit poble de l'Amèrica profunda de començament del segle XX. El fil conductor és la figura George Willard, un periodista local. El títol és l'obra més reconeguda de l'escriptor. A la mateixa roda de premsa, els editors han destacat la categoria literària d'aquest autor poc conegut a Catalunya, precurssor de l'anomenada Generació Perduda formada per escriptors com Steinbeck, Faulkner, Hemingway, Fitzgerald i Ford. I obres com Manhattan Transfer de John Dos Passos o Les cròniques marcianes de Ray Bradbury són conseqüència, en bona mesura, de la renovació que significà Anderson dins el panorama literari nord-americà.
Pel que fa a la categoria d'Àlbum il·lustrat, el Premi a recaigut en Compte amb la granota, publicat per l'editorial Juventud en català i castellà. El llibre explica la història d'una encantadora iaia que viu prop d'un bosc fosc com la gola d'un llop, i que té una granota al jardí que la protegeix dels perills. La portaveu del jurat ha destacat l'enorme qualitat d'un àlbum on absolutament tot, des de la portada a la contraportada, passant per les guardes, està al servei de la història que explica. Una història divertida, amb elements típics dels contes clàssics, però amb un tractament molt modern. De fet, darrera la identitat de l'autor del llibre, William Bee, s'hi amaga un disenyador molt reconegut al Regne Unit amb una llarga trajectòria que inclou treballs per firmes conegudes mundialment i directors de cinema com Steven Spielberg. Us recomanem que visiteu la seva web http://www.williambee.com/ .

Esperem que gaudiu d'aquestes dues obres premiades i les finalistes que, com el mateix Premi Llibreter pretèn, no mereixen passar desaparcebudes.Cap comentari