My Instagram

MALEEIXO EL RIU DEL TEMPS


Primera novel.la traduïda al català d’aquest gran escriptor noruec que ens fa viatjar cap a paisatges danesos en plena tardor. Petterson, amb una prosa precisa de ritme tranquil, ens presenta la història d’Arvid, un jove de trenta-set anys que, a punt de divorciar-se, rep la notícia de que la seva mare pateix un càncer.

Un recorregut a través de diferents moments del passat del protagonista, posa de manifest com la infància i el primer amor d’Arvid van ser aquell territori segur que el pas del temps –aquest riu imparable- s’ha anat emportant fins a deixar-lo completament desprotegit. Perduda aquella estabilitat i sentint-se més vulnerable que mai, el jove, buscarà recuperar la seva seguretat al costat de la mare –gran referent a la seva vida-; no obstant, les dificultats del fill a l’hora de comunicar-se impossibilitaran aquesta relació.

Hi ha episodis d’una gran càrrega emotiva, sensacionals, que ens transmeten fidelment aquest fred exterior però interior, alhora. Bona literatura, i tant.

Maleeixo el riu del temps
Per Petterson
Club editor
P.V.P: 18,50 Euros

Cap comentari