My Instagram

PIETROLINO


A l'Alejandro Jodorowsky, en alguns cercles, l'anomenen l'artista total. És poeta, dramaturg, actor, cineasta, escultor i la més coneguda, psicomag. Peró a mi, de llarg, la faceta que més m'agrada i admiro d'ell és la de guionista de còmics. Gracies a ell, han vist la llum obres mítiques del gènere com "La Casta de los Metabarones", "El Incal", "Las aventuras de Alef-Thau", "Cara de Luna" o "El Lama Blanco" per citar-ne algunes.
Originàriament, "Pietrolino" era una obra concebuda per ser representada als teatres pel gran mim francès Marcel Marceau, però la manca de finançament va fer que fos oblidada en un calaix.
Gracies al dibuixant francès, Olivier G. Boiscommun que va voler recuperar-lo, "Pietrolino" ha vist la llum en format còmic i la veritat és que el resultat és magnífic.Narra les vivències d'un mim durant l'ocupació nazi de Paris, durant la segona guerra mundial. Acompanyat del seu fidel ajudant, Simio i de la seva novia Colombella, Pietrolino es guanya la vida fent petites representacions als bars parisencs, fent riure a la gent i donant-los alló que més falta els fa, esperança fins que un oficial de les SS, el sorprèn representant un número prohibit i li destroça dels mans (la seva millor eina) i l'envia a un camp de concentració. Un cop arribada la pau i sense gaires ganes de viure, coneix a una noia que te molt a veure amb un episodi del seu passat i veu en ella, l'oportunitat de reviure. Els seus somnis es veuran realitzats, muntant el seu propi circ per a grans i petits, on pot continuar fent el que millor sap fer, repartir somriures i felicitat.
Peró la felicitat mai es complerta i...com dirien a l'Un, Dos, Tres fins aquí puc llegir.
L'obra està impregnada d'influències dels grans del còmic francès, molt colorista i amb una història tendre i captivadora.


PIETROLINO
JODOROWSKY/BOISCOMMUN
NORMA CÒMICS
P.V.P.: 18 EUROS
Compra aquest còmic a la web de Bestiari, la llibreria on-line independent, més gran de Catalunya.

Cap comentari