My Instagram

DESCANSA EN PAZ - John Ajvide Lindqvist

Donant un cop d'ull al panorama narratiu actual, sembla obvi que la literatura de terror, està d'enhorabona...zombis, vampirs i altres criatures, inunden les llibreries de tot el món amb títols per a tots els gustos i edats. Des dels vampirs ensucrats de Stephenie Meyer, somni de milions d'adolescents fins als fastigosos i clàssics zombies, eterns habitants de l'univers gore. Dintre d'aquest allau de nous autors que no se sap mai si per devoció o simplement per pujar-se al carro de la moda i aprofitar la tirada, n'hi ha un, al menys per a mi, àvid consumidor del gènere fantàstic que destaca per sobre de la resta, el suec (com no) John Ajvide Lindqvist.
Autor de la meravellosa historia de vampirs "Déjame Entrar", portada al cinema l'any 2008 per Thomas Alfredson, John Ajvide dona una visió molt més humana sobre el tema i fuig dels estereotips clàssics del gènere, centrant-se més en la vida interior dels personatges i en la dificultat de les relacions entre ells.

Seguint en aquesta línia, a Descansa en Paz, la seva segona novel.la, publicada originalment l'any 2005, l'autor aborda en aquest cas una historia de zombies on enlloc del sang i fetge que caldria esperar, ens trobem davant l'inexplicable resurrecció de milers de persones en estranyes circumstàncies a Estocolm i les diverses reaccions que això provoca dins la societat.

Mitjançant tres històries independents però paral.les, la de David un humorista que veu com la seva dona resucita a l'hospital davant d'ell després de morir en un accident, la de Gustav un periodista que desenterra al seu net per rescatar-lo després de tornar a la vida i la de Elvy, una dona gran amb poders extrasensorials que veu la resurrecció dels morts com l'inici de l'apocalipsi, el llibre no deixa de ser una reflexió a la pregunta; Què passaria si els morts realment tornessin a la vida?

Personalment, em va agradar molt més Dejame Entrar, però crec que estem davant l'inici de carrera d'un autor que va camí de convertir-se en un dels referents en la literatura fantàstica i/o terror.

No deixeu de llegir-lo perquè realment, val la pena. // Cecili

DEJAME ENTRAR
John Ajvide Lindqvist
Espasa Calpe
P.V.P.: 19,90
Aquest llibre i molts més, el pots trobar a

Cap comentari