My Instagram

EL NOSTRE ADEU A JOSE SARAMAGO

El passat divendres, dia 18 de juny, el món literari perdia un dels seus autors més il.lustres, en José Saramago.
Als 87 anys, una leucemia va possar fi a la seva vida.
Nascut el 16 de novembre de 1922 a Azinhaga (Portugal), va publicar la seva primera novela l'any 1947, "Tierra de Pecado" que no va tenir gaire èxit.
Autor compromés amb els drets humans i de forts ideals polítics, va ser perseguit durant la dictadura de Salazar i va ser un dels integrants de l'anomenada Revolución de los claveles que l'any 1974 va tornar la democracia a Portugal.
A l'any 1966 va rependre la seva activitat literaria amb la publicació de "Poemas Posibles" peró no va ser fins l'any 1982, amb l'obra "Memorial de convento" amb el que va guanyar el premi del Pen Club portugués i que li va valdre un reconeixement a nivell mundial que a partir de les hores, va ser tònica habitual en totes i cadascuna de les seves obres arribant al moment culminant de la seva carrera, l'any 1998 amb l'obtenció del premi nobel de literatura, convertint-se en l'únic escriptor portuguès a guanyar-lo.
L'any 1991 publica la que serà la seva obre més polèmica "El evangelio según Jesucristo" i el govern portuguès veta la seva candidatura als premi literari europeu d'aquell any per cosiderar-la ofensiva pels catòlics. Com a protesta, Saramago decideix auto-exiliarse de Portugal i fixa la seva vivenda a l'illa de Lanzarote, a la població de Tias, on viurà fins la seva mort.
La Llibreria La Gralla, vol fer el seu petit homenatge a aquest gran escriptor amb aquest humild muntatge, recordant els millors moments de la seva vida.
Les imatges d'aquest video, són trobades per la web. Si alguna te copyright, si us plau ens ho comuniqueu i retirarem el video, tot i que no hi mala intenció en la seva utlització.

Cap comentari