My Instagram

TOTS ELS MEUS AMICS SÓN SUPERHEROIS - Andrew Kaufman

Tot i que Andrew Kaufman no és Charlie Kaufman, personalment, la lectura de “Tots els meus amics són superherois” em fa pensar en els universos cinematogràfics de Michel Gondry o Spike Jonze, i també en l’amor escrit en majúscules i viscut amb total romanticisme al segle XXI.
Andrew Kaufman escriu una deliciosa faula molt original, a vegades massa, però molt divertida i plena de tendresa. Amb un encant especial. Molts ens podrem indentificar en la psicopatologia de les relacions de parella descrites per Kaufman.
L’argument d’aquesta breu novel·la ens parla d’en Tom, que va deixar de ser visible el dia que es va casar amb la Super Perfeccionista. Ara, durant el viatge en avió de Toronto a Vancouver, intentarà de totes totes recuperar l’amor perdut i deixar de ser invisible. Amb cent planes l’autor ens descriu aquesta relació, des del dia que es van conèixer, els moments àlgids i el declivi de la relació, així com altres aventures sentimentals anteriors viscudes pel protagonista i les seves amistats, els superherois.
Tot i semblar fantàstics, els superherois que dónen títol al llibre no deixen de ser persones que ens envolten i que poden respondre a certs tipus de persones que podem trobar en els nostres cercles d’amistats, a la família, a la feina o al barri. Són les virtuts o defectes de cadascú elevades a l’enèssima potència. Llàstima que sovint el ritme de la novel·la s’entrebanca amb aquestes descripcions tipològiques de superherois, que també sigui dit, poden funcionar per si soles a tal de microrelat.

TOTS ELS MEUS AMICS SÓN SUPERHEROIS
Andrew Kaufman
Saymon Ediciones
P.V.P.: 16,00 euros
Compra aquest llibre a través de

Cap comentari