My Instagram

TWO LOVERS

El meu deure en aquest blog és parlar de llibres, però me’l salto a la torera per parlar de la pel·lícula “Two lovers” que m’ha sorprès gratament. Es tracta de la típica pel·lícula que d’entrada descartaria, purament per prejudicis, només de veure’n el cartell. I això que sóc fan del Joaquin Phoenix (ese hombre!) i de la Gwyneth Paltrow (si, que passa?, sóc paltrownista!) Decideixo doncs, anar-la a veure després de sentir que la recomana el llibreter-cinèfil oficial de les terres gironines quan li pregunten què hi ha d’interessant actualment a les cartelleres del país.
“Two lovers” explica la història d’un home (el Phoenix) que intenta recuperar-se d’una relació fallida degut als problemes emocionals que pateix, quan dues dones entren a la seva vida. Una és sensual, extorvertida i d’una activitat aclaparadora (la Paltrow), l’altra (la Vinessa Shaw) és sencilla, encantadora, i representa la jove ideal que tota sogra (la Isabella Rossellini en aquest cas) voldria tenir.
Lluny de resultar un edulcurat drama romàntic al més pur estil comercial de Hollywood, es tracta de gairebé dues hores de desgraciada història d’amor explicada de manera reposada. Romanticisme en estat pur, amb un bon guió, imatges treballades estèticament i un cuidat tractament musical (tot i que podria estalviar-se algun fragment operístic). El resultat té aire de cinema clàssic i molta elegància, i sobretot, tot el que explica sembla molt real.
Aneu-la a veure ni que sigui per l’excepcional treball de Joaquin Phoenix.

TRAILER DE TWO LOVERSCap comentari