My Instagram

Banksy l'artista del carrer.

Sovint, la paraula graffiti és sinònim de vandalisme de carrer i no deixen de tenir raó aquells que afirmen que la majoria dels que es dediquen a pintar les parets clandestinament amb l'única intenció de fer mal bé el mobiliari urbà, no deixen de ser això, una vàndals.
Però més enllà de polèmiques i controvèrsies, no em d'oblidar que el graffiti és un dels moviments undreground més estesos del món, una manifestació d'art urbà i un dels elements més importants de l'anomenada cultura Hip Hop on s'ha convertit en una eina social, fins el punt de que varies entitats i col.lectius, socials i educatius, l'inclouen tallers en els seus programes d'activitats per potenciar la creativitat dels joves.
Això, sovint és un arma de doble fil i aquests tallers s'associen i s'etiqueten amb moviments de precarietat i marginació i és aleshores quan els indesitjables de que parlem al principi, fan un mal us i fan del graffiti la seva eina per delinquir.
Però dintre d'aquest polèmic món també sorgeixen veritables artistes dignes de menció i perquè no, d'el.logi i un d'ells és el britànic Banksy.
Conegut i admirat o odiat per tothom, son ben pocs els que l'han vist i menys encara els que coneixen el seu veritable nom. Darrere d'aquest pseudònim s'amaga el graffiter més famós del món. Banksy utilitza el seu art per fer crítica social. Les seves pintures o pintades, com preferiu, a les parets de mig món no deixen ningú indiferent i la majoria d'elles son autèntiques obres mestres, efímeres aixó si, però veritables joies de carrer.
Sempre en l'anonimat i fugint de la comercialitat, l'artista ens ofereix ara, amb un llibre autopublicat, la possibilitat de gaudir de les seves obres i dels seus comentaris àcids i personals en aquest llibre Wall and Piece, una molt bona oportunitat d'endinsar-nos en el seu univers personal.

Wall and Piece
Banksy
The Century
P.V.P.: 18.26

Com a nota final, us direm que en el passat Festival de Cinema de Sant Sebastià, Banksy va presentar la seva primera pel.lícula Exit Throug The Gift Shop oón reflexiona sobre la fugacitat del seu art i de la seva funció com a crítica social. Us deixem el video amb el trailer promocional:

Cap comentari