Darreres entrades

Comitiva de embusteros

Publicat per Llibreria La Gralla on 9/9/10 | 9.9.10

A la Anglaterra de l’any 1348 hi ha arribat la pesta. La malatia s’ha sumat a un estiu tant plujós que ha destruït les collites. La miseria i el terror a la pesta i la fam s’estenen pel regne. En mig d’aquest panorama es forma un estrafolari grup de viatgers. Tots ells es veuen arrossegats pels camins anglesos impracticables pel fang, movent-se sempre entre el martell de la fam i l’enclusa de la pesta. Aquest grup de rodamons el formen alguns gats vells del tema com Camelot, un venedor de relíquies convençut que enlloc d’enganyar els seus clients els ven esperança a bon preu. Zophiel, un mag tant fals com la cria de sirena que paseja de poble en poble. O Narigorn una estranya nena endevina. D’altres membres del grup són novells, als quals les seves pròpies circumstàncies han abocat als camins.

Aquest és el punt de partida d’un periple per un país devastat i arrassat fins la misèria, on als terrors objectius del fred, la fam i la pesta, s’hi sumen els propis terrors de cadascún dels personatges. El seu viatge és un “viatge al cor de les tenebres” on tots ells s’hauran d’enfrontar de forma implacable al seus pitjors enemics.Comitiva de embusteros és una novel.la àgil que ens transporta a l’Anglaterra medieval en plena pesta. La capacitat de l’autora per recrear un ambient opressiu i fosc és força notable. Pel que fa a la trama flueix amb facilitat. En resum, estem davant d’una novel.la històrica entretinguda que sap recrear un món molt allunyat de les corts reials farcides d’intrigues i de les grans batalles. I on a més, la lluita entre la màgia, la religió i les antigues trandicions hi té un paper molt important.Jordi Riu

JOHN KEATS

Publicat per Llibreria La Gralla on 6/9/10 | 6.9.10


John Keats, un dels màxims exponents de la poesia romàntica anglesa del segle XIX, torna a estar d’actualitat gràcies a l’estrena de la pel·lícula Bright Star, de Jane Campion. Com ja ens té acostumats, amb una meticulosa posada en escena i un sensacional vestuari, la directora de El piano aconsegueix una pel·lícula carregada d’imatges de singular bellesa, a vegades fins i tot exagerada. Podriem retallar molts fotogrames de la pel·lícula, començant pel cartell d’inspiració prerrafaelista, i tindriem un excel·lent catàleg de pintura romàntica. A vegades aquesta excessiva recreació estètica, sobretot en les pel·lícules d’època, i tal com ha reconegut la mateixa directora, pot generar un resultat global encartronat i certa distància entre l’espectador i l’història a l’hora de transmetre emocions. En aquest cas però, tan Abbie Cornish com Ben Whishaw que interpreten els paper protagonistes, ajudats per un bon guió, aconsegueixen fer-nos arribar el patiment d’una parella que viu una fatal història d’amor marcada pels convencionalismes de l’època. Una pura oda al Romanticisme per tant, visual i literari, que parla molt de poesia i on podrem gaudir de l’obra d’aquest genial poeta que va morir jove sense el degut reconeixament./ Jordi Sánchez.


Pel qui vulgui llegir la poesia de John Keats, aquí teniu una tria d’edicions:

En català:

Poemes de John Keats, versions de Marià Manent. Editorial Empúries, 1985

En castellà:

Odas y sonetos. Editorial Hiperión, 2008
Poemas escogidos. Editorial Cátedra, 1997
Belleza y verdad. Editorial Pre-textos, 2010
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Llibreria La Gralla - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger