My Instagram

NASCUTS PER CÓRRER

Llegia no fa gaire en un diari que la troballa de Lucy, el famós homínid d'Australopitecus Afarensis, va servir per demostrar que els peus, el nostre peus, són una autèntica obra d'art d'enginyeria dissenyada per executar amb una absoluta precisió dues funcions:
Una, esmorteir l'impacte de cada pas que fem.
L'altra, al mateix temps propulsar el següent.
Aquestes dues funcions van obligar, evolutivament parlant a deixar el dit polze inutilitzat que tan bé ens havia anar per trescar per les branques dels arbres i reconvertir-lo en dit gros perfectament alineat amb la resta de dits el que va significar abandonar la vida als arbres per començar a viure a terra.
Per tant, fa uns tres milions d'anys, l'ésser humà es va convertir al bipedisme i segons estudis d'experts i científics en biomecànica, paleontologia, biologia de l'evolució i professionals de la nutrició  en una màquina perfecta per córrer.
Partint d'aquesta premisa, Christopher McDougall, ex-corresponsal de guerra i actual  col.laborador de la revista Men's Health, emprèn un viatge al territori més salvatge d'Amèrica del Nord per trobar resposta a una senzilla pregunta; Per què em fan mal els peus quan corro?
A les Barrancas del Cobre a Mèxic, viuen els indis Tarahumara, coneguts per ser els millors atletes en la llarga distància del món. Practiquen tècniques que els permeten recórrer ininterrompudament centenars de quiilòmetres sense deixar de divertir-se i sense patir cap lesió important.
Amb l'ajuda d'en Caballo Blanco, un misteriós personatge que viu entre ells, l'autor descobreix de mica en mica els secrets que el faran descobrir l'ultrafondista que porta dins.
Pel camí, coneixerem personatges increïbles, anècdotes dels millors corredors de la historia com Emil Zatopek, descobrirem les grans mentides de l'industria del calçat, recolzades per alguns dels entrenadors més reconeguts del món, els secrets de la paleodieta dels tarahumara...
Nascuts per córrer és una novel.la, una tractat d'antropologia, un manual per corredors, tan profesionals com amaters i per sobre de tot un cant al plaer de córrer.
Us deixo un parell de frases que poden resumir l'essència del llibre:
"No deixes de córrer perquè et fas vell, et fas vell perquè deixes de fer-ho"
"Quan corres per la terra i amb la terra, pots córrer per sempre"
Nascuts per córrer / Nacidos para correr
Christopher McDougall
Editorial La Campana (catalá) / Editorial Debate (castellà)
P.V.P.: 25 euros (català) / 20.90 Euros (castellà)

Podeu fer la vostra compra on-line a BESTIARI

Cap comentari