My Instagram

EL AMO DEL TIEMPO

Em resulta força complicat, de vegades, escriure una ressenya d'un llibre. Trobar aquelles paraules que expressin allò que m'ha fet sentir un llibre i transmetre aquests sentiments, a tots aquells que us passeu per aquí per llegir-nos.
Si a més, li afegim que el llibre, l'ha escrit algú al que consideres més que un amic, amb el que has compartit alguns dels millors moments de la teva vida, la complicació pot arribar a superar els límits de la meva capacitat d'expressió no només per ressenyar-lo sinó a més, en aquests cas, ser del tot imparcial.
Però com m'agraden els reptes i haig de complir una promesa, ho intentaré perquè històries com les de Nicanor mereixen ser explicades, ho faci un amic o no perquè pertany a aquells herois anònims que van tenir la valentia i la força necessàries per sobreviure en un entorn hostil i mal-tractador.
El Amo del Tiempo, segona novel.la de Francisco Escobar, és una història senzilla, explicada amb un llenguatge molt poètic i ambientada en un petit poble rural enterrat entre muntanyes a començaments del segle XX.
Nicanor estava predestinat a ser l'enèsim fetus mort d'Hortensia Calero, però aquella nit de finals de novembre de 1899, va desafiar totes les lleis naturals quan llençat i abandonat en mig d'un corral brut, va començar a plorar.
Fill d'un borratxo, amb una mare maltractada i repudiat pels seus veïns per la seva deformitat física i psíquica, Nicanor és un ànima solitària que vagabundeja pels carrers d'aquell poble de la cacerenya Sierra de la Villuercas que sobreviu gracies a l'amor de la seva mare, l'única companyia de Tomás, un amic d'anada i tornada i a la bella Maria Pulido que tot i ser filla de l'hisendat del poble, és l'única que el tracta d'igual a igual i comparteix, d'amagades, la passió de Nicanor pels rellotges, en especial el de la torre de l'església que presideix el poble del que gràcies a Demetrio, l'apotecari del poble i a les seves ensenyances com a rellotger, n'és l'encarregat del seu manteniment.
La seva vida però, donarà un gir quan descobreix que aquell rellotge té un secret que la canviarà per sempre.
L'Amo del Tiempo és doncs, un tros d'història recent explicada per algú enamorat de la seva terra on és reflecteix la tirania i la corrupció dels poderosos cap als més humils, el rebuig de la societat cap a aquells que són diferents, la força que dona una passió i de com l'amor, de vegades, pot anar més enllà d'allò purament terrenal.

Cecili
EL AMO DEL TIEMPO
Francisco Escobar Olivas
Editorial Vértice
PVP: 14.46

Pots fer la compra on-line d'aquest llibre al web de BESTIARI
i visitar el blog de l'autor AQUI

Cap comentari