My Instagram

VIVE COMO PUEDAS DE JOAQUÍN BERGES

Val a dir que he llegit  aquesta novel.la perquè a la faixa deia que la recomanava almudena grandes i sóc fan total de Almudena Grandes i com que ella ho deia, apali. Amb mi sí que va funcionar el reclam, en aquest cas.
Després d'aquesta introducció us diré que sí, que no m'ha decebut la recomanació i que jo, alhora, la recomano a tothom.
És una narració que tracta molts temes existencialistes com la malaltia, la família, la mort, l'homosexualitat...però tot des del punt de vista del protagonista, en Luis, personatge entorn al qual giren tots els altres personatges i totes les accions que succeeixen i els pensaments.
Les vivències d'en Luis, tot i que són portades a l'extrem i són dures en moltes ocasions, no són vistes de forma dramàtica, ni trista, ni decepcionant, ja que no fa reflexió ni alliçonament.
L'anem coneixent a partir dels seus pensaments i tot està tractat amb cert humor.
Ens trobem davant d'una situació d'un home d'aquí i d'avui que ens fa veure com de difícils poden arribar a semblar els problemes, però que tot es pot solucionar i sempre relativitzar.   
Les dues frases que m'han agradat més del llibre:
   "una vez leí que el cerebro humano sólo es capaz de memorizar el diez por ciento de lo que lee, aunque no estoy muy seguro de lo que digo porque sólo recuerdo el diez por ciento de esa lectura. Tal vez por eso necesito escribir un diario. Porque si el cerebro humano sólo recuerda el diez por ciento de lo que lee, no quiero pensar cuál es el porcentaje que recuerda de lo que vive."   pág. 15     (és el principi de la novel.la)
  " hay que ser consecuente con lo que se dice, sobre todo si lo que se dice es lo que se siente." pág. 264


Fes un tastet de la novel.la fent click AQUI


VIVE COMO PUEDAS
Joaquín Berges
Tusquets Editores
P.V.P.: 18 euros

Recorda que pots fer la teva compra on-line a BESTIARI

 

1 comentari:

  1. Moltes gracies por vuestras amables palabras. Os he dedicado una entrada en el blog que mantengo para la promoción de "Vive como puedas". Podéis leerla aquí: http://www.tusquetseditores.com/blog/vivecomopuedas/?p=282

    Fuerte abrazo,
    Joaquin

    ResponElimina