My Instagram

EL DEBUT LITERARI DE LLUÍS LLACH

Lluís Llach s'estrena com a novel·lista amb una formidable història d'amor entre homes lliures, emocionant i colpidora, que retrata aspectes essencials —socials i polítics— de la Catalunya de la primera meitat del segle XX.
La novel·la, ambientada al barri de la Barceloneta en els anys vint i trenta, ret homenatge a una generació que va saber lluitar pels seus ideals i que va conservar fins al final, a pesar de les derrotes, la vitalitat i el coratge.

Una revelació inesperada. Una història captivadora i molt ben travada, plena d’episodis d’un impacte extraordinari. 

Quatre amics, dos nois i dues noies nascuts el 1920, creixen junts al barri obrer de la Barceloneta. Comencen a descobrir el món en un ambient humil i llibertari, i la proclamació de la República els obre un amplíssim horitzó de possibilitats, il·lusions i esperances. Però la Guerra Civil i la posterior repressió franquista ho estronquen tot. La vida de tots quatre i de les seves famílies queda marcada per l’impacte d’uns fets històrics que influeixen d'una manera especialment tràgica en la relació d’amor i d’amistat entre els dos nois, Germinal i David. El mateix Germinal, ja vell, narra la seva experiència escruixidora a un jove director de cinema que busca argument per fer una pel·lícula històrica. Reconstrucció vivíssima d’un període sovint mal explicat, Memòria d’uns ulls pintats és, per damunt de tot, una extraordinària història d’amor.

Lluís Llach (Girona, 1948) va tancar el 2007 quaranta anys d’una carrera artística que el va dur a actuar arreu del món i a assolir èxits discogràfics sense precedents en la cançó catalana. Ara debuta com a novel·lista amb aquesta esplèndida Memòria d’uns ulls pintats.
El 2 de febrer, Memòria d’uns ulls pintats serà a totes les llibreries. Unes setmanes abans, Empúries distribuirà a tots els mitjans, perquè en puguin fer ús lliurement, un DVD amb una entrevista a fons amb Lluís Llach i materials complementaris.

(Article publicat a la web de l'editorial Empúries)

Cap comentari