My Instagram

EL CUERPO EN QUE NACI - GUADALUPE NETTEL


La protagonista explica –seguint el model de la terapia psicoanalista- diferents moments de la seva infància i adolescència viscudes a cavall entre Mèxic i França durant la dècada dels 70 i  part dels 80. Trobem una nena acomplexada la solitud de la qual encara es va veure més accentuada pel fet de de tenir una situació familiar al marge de tot convencionalisme ja que, filla d’uns pares que es van apuntar a la moda de la parella oberta, acaba sota la tutela d’una àvia materna conservadora. Això sumat als canvis constants d’escola i d’habitatge comporten que la nena mai acabi d’arrelar-se. La personalitat de l’adulta que parla és el resultat del conglomerat de transformacions que totes aquestes situacions van produir-li.

   L’escriptora mexicana se serveix d’algunes vivències personals per escriure una novel.la en la qual ens parla d’aquells episodis traumàtics de la infància que marquen una vida però sense gota de dramatisme, amb certa dosi de sarcasme i tot.
Agradarà especialment als lectors estusistes d’Alejandro Zambra o Rodrigo Hasbun, una fornada d’escriptors de llatinoamèrica que apunten molt alt.

E.P.

Pots llegir un fragment del llibre AQUI (Adobe Digital Editions)

Pots fer la teva compra on-line a BESTIARI

Cap comentari