My Instagram

Inauguració exposició Métamorphoses de Francesc Peich

Ahir, a l'Espai Gralla vam inaugurar l'exposició de joieria i rellotgeria contemporània amb creacions de Francesc Peich.
Sota el títol Métamorphoses, l'artista catalano-quebequès ens presenta els seus darrers treballs.

Nascut a Barcelona l’any 1954, Francesc Peich fa 30 anys que viu al Quebec, indret que va passar de ser l’escenari d’un simple viatge de turisme l’any 1982 a convertir-se en la residència d’aquest artista artesà català. Havent realitzat estudis de rellotgeria a Barcelona i Suïssa, no és, però, fins a la seva arribada al Quebec quan Francesc Peich descobreix la joieria i les seves múltiples possibilitats d’expressió artística. Comença, a partir de llavors, una intensa carrera en l’àmbit de la joieria, tant des del punt de vista creatiu com educatiu. En aquest sentit, Peich és beneficiari en nombroses ocasions de les beques d’incentiu a la creació del Conseil des arts et des lettres du Québec i del Conseil des arts du Canada, alhora que exerceix com a professor a l’Escola de joieria de Montreal.
Amb el lema “la bellesa del món i la multiplicitat de les seves formes” com a font d’inspiració, l’obra artística de Peich combina tècniques de fabricació joiera i rellotgera pròpies del segle XIX i XX per adaptar-les a representacions paisatgístiques dels temps actuals. Els efectes del canvi climàtic en el Grand Nord, elements de les cultures inuit o la llum i el color de la riba mediterrània són alguns dels conceptes que marquen la trajectòria mestissa i creativa de Francesc Peich.
L’obra de Peich s’ha pogut veure en exposicions individuals i col·lectives en ciutats com Nova York, Xicago, Miami, París o Córdoba (Argentina), així com també en diverses poblacions quebequeses i canadenques. La de Granollers, però, serà la primera que Francesc Peich realitzi en solitari a Europa.
La podreu veure fins el 25 de juny.

Us deixem l'àlbum de fotos:

 

Cap comentari