My Instagram

Inauguració Exposició Qui té por del color?

Granollers té por del color?

El grup de Facebook Imagina't un Granollers amb més color inaugura una exposició a La Gralla

 
Inauguració de l'exposició, aquest dimarts al vespre a la llibreria La Gralla. Foto: NacióGranollers

Granollers té por del color? La cinquantena de persones que aquest dimarts al vespre ha assistit a la inauguració de l'exposició Qui te por del color, a la llibreria La Gralla, ho té clar: sí, la capital del Vallès Oriental té fòbia a tot allò que s'allunya en excés dels tons grisencs. "Granollers necessita més color, és tot molt gris. Si no ho arregla qui ho ha d’arreglar, ja ho farem nosaltres", etzibava la Teresa Llobet. "És una ciutat gris. Espero que tots els polítics que estan aquí, ens ajudin a pintar-la, començant per Roca Umbert", afegia l'escriptor Santi Montagud.

L'exposició inaugurada aquest dimarts (romandrà oberta fins dissabte) explica a través d'un vídeo i diversos murals la iniciativa del grup del Facebook Imagina't un Granollers amb més color, que ja aplega més de tres-centes persones i que neix arrel d'un article publicat per Vicenç Viaplana el dia 19 de Febrer del 2010 a El 9 Nou . El text proposava transformar la monocromàtica Carretera escollint una suggeridora gamma de colors, "transformar les fredes lluminàries industrialitzades que ara se'ns imposen sense manies, en una creativa seqüència d'elements cromàtics més optimismes i divertits".

 
Desenes de persones, i regidors de tots els colors polítics, a la inauguració. Foto: NacióGranollers

Una gestió creativa del color
L'exposició, en la línia marcada per l'article de Viaplana, reivindica una gestió creativa del color. I ho fa mostrant diversos exemples recollits al grup de Facebook que en el seu dia va crear Gemma Corbera. Exemples com ara la ciutat escandinava d'Stavanger, que va tirar endavant el projecte de pintar totes les cases dels carrers amb quatre o cinc colors cada una; o com les faveles de Rio de Janeiro, pintades amb colors estridents per millorar un entorn degradat. "Per què ens hem de girar d'esquena a totes les possibilitats expressives que tenim?", pregunten els impulsors de l'exposició, que denuncien que la por a usar tons optimistes a Granollers "és més que evident", tot i que està demostrat que els entorns optimistes generen sinèrgies positives. Per això el grup Imagina't un Granollers amb més color aposta per canviar la normativa del color a la ciutat.

Una idea, la de fer una normativa tolerant amb els colors alegres, que, en principi, no descarten els diferents grups polítics municipals. En aquests moments, hi ha una proposta en marxa per fer una carta de colors a la ciutat, és a dir, per marcar els tons que es poden fer servir per pintar les façanes. L'exposició denuncia, però, que en l'elaboració d'aquesta normativa no hi ha participat professionals del color, i això fa que no contempli cap possibilitat d'expressió singular. El regidor de CiU, Àlex Sastre, defensa explorar algunes de les propostes que mostra l'exposició, "consultant amb els experts". I el portaveu municipal d'ERC, Pep Mur, demana més atreviment, "més color i més participació". Per la seva banda, el regidor d'Obres i Projectes, el socialista Albert Camps, apunta que no tot és la carta de colors, que també dóna vida a una ciutat el verd de les plantes i els parcs, però que és bo "escoltar totes les iniciatives ciutadanes".

Article publicat a Nació Digital / Nació Granollers. Per una vegada ens aprofitem de la feina dels professionals. 

El que si fem nosaltres, com sempre es donar-vos les gràcies per la vostra assistència i penjar l'àlbum de fotografies de l'acte.

 

Cap comentari