My Instagram

Una misma noche

Una matinada de 2010, l'escriptor Leonardo Bazán és testimoni involuntari de l'assalt a una casa veïna. No és un robatori usual: el realitza una banda organitzada, amb una logística sofisticada, i fins i tot un patruller de la Policia Científica. Però el que més pertorba a Bazán és el record d'una experiència similar-de la qual també va ser testimoni al costat dels seus pares-ocorreguda en aquesta mateixa casa el 1976, a poc d'iniciada la dictadura militar a l'Argentina. El trauma d'aquella nit va semblar caure en l'oblit, però ara Bazán sent que ha d'escriure per entendre i salvar-se. Com van actuar exactament ell i els seus pares i com jutjar avui aquestes reaccions? Com és possible que una estructura criminal, muntada dècades enrere, encara existeixi i que la gent segueixi reaccionant de la mateixa manera, amb la mateixa por?

Narrada com el quadern de notes d'un detectiu que, pista rere pista, s'indaga a si mateix i s'exposa al crim organitzat.
Una mateixa nit és una novel·la de suspens que explora el rol dels ciutadans enfrontats a les formes més brutals i secretes del poder. I reflexiona sobre la intolerable consciència de la nostra pròpia covardia. Un text a un temps íntim i polític, confessional, potent, misteriós, destinat a perdurar.

PREMI ALFAGUARA DE NOVEL.LA 2012 
 
UNA MISMA NOCHE
Leopoldo Brizuela
Alfaguara
PVP: 18.00 euros 

Comença'l a llegir AQUI 

 

Cap comentari