Home » » Dietari d'un japonès

Dietari d'un japonès

Publicat per Llibreria La Gralla on 19/7/12 | 19.7.12


Un any després del fatídic tsunami del Japó, vist a distància i amb grapats de notícies diàries, sembla que allò queda lluny i que ja tot està resolt; però la realitat és una altra. Ko Tazaka que ha estat anys visquent a Barcelona i coneix perfectament la nostra llengua –ha traduït el japonès ni més ni menys que el Tirant lo Blanc- ens explica de primera mà com es va ser la vida després del desastre de Fukushima i com és la vida ara, just un any enllà.

La vida del dia a dia no és com ens arriba a través dels mitjans de comunicació. Coses tan senzilles com aconseguir aigua per cuinar o comprar verdures poden arribar a ser complicades. Tazawa ens parla tant de temes quotidians com de la mentalitat del poble nipó i tot a través de l’àmplia visió que li permeten el coneixement de les dues cultures, la japonesa i la catalana. Com a bon japonès dóna importància al menjar com a forma de relacionar-se i fa constants referències als àpats que prepara els dies que va escrivint el dietari; si un dia cuina carn de porc saltada amb kimuchi i col xinesa adobada a la coreana, un altre prepara pa amb tomàquet i pernil salat portat de Ribes de Fresser.
Llibre de lectura amena i molt interessant.

E.P.

DIETARI D'UN JAPONÈS
Ko Tazawa
Lapislàtzuli
PVP: 7.95 euros

Pots fer la teva compra on-line a BESTIARI
Comparteix aquest article :

Publica un comentari a l'entrada

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Llibreria La Gralla - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger