My Instagram

Fago


Aquesta història –centrada en l’assassinat del l’alcalde del petit poble Fago al 2007- és la d’una dona que un bon dia quan arriba a la feina s’assabenta que el seu germà ha estat detingut culpable d’assassinat i de com això trasbalsa la vida de tota una família de la nit al dia. Marisa Mainar començarà una lluita aferrissada per ajudar al germà sense saber que és una lluita perduda d’entrada perquè l’han escrit els que manen. El calvari al qual el sistema i la pressió mediàtica sotmeten a aquesta dona és descomunal i l’autor aconsegueix fer-nos sentir la impotència i l’angoixa de la protagonista en els detalls més íntims: les visites a la presó, els problemes de diners per pagar advocats, dels interessos d’aquells que s’aprofiten de la desgràcia aliena i, sobretot, la impossibilitat de tornar a portar una vida d’allò que se’n diu normal.

La història no pretèn resoldre un crim sinó suscitar la reflexió al lector. Porta consegueix posar-nos a qualsevol de nosaltres a la pell de la germana: què se sent quant s’estima algú de forma incondicional, més enllà de que aquest sigui culpable o innocent del que se l’acusa?
El periodista que ja ens va captivar amb “Tor.Tretze cases i tres morts” ha dedicat cinc anys a escriure aquesta història. Ha fet una bona feina i se li ha de reconèixer el mèrit a haver sabut donar forma a un munt de material i haver trobat el to adequat a l’hora de tractar un tema tan candent. Una lectura que ens deixa tocats.

E.P.
 
FAGO (CAT/CAST)
Carles Porta
Edicions La Campana
PVP: 18.00 Euros
 
Pots fer la teva compra on-line a BESTIARI

Cap comentari