My Instagram

Sopar poètic Menja't una cama 2012

Un any més i amb la col.laboració del restaurant La Gamba, vam celebrar el Sopar Poètic Menja't una Cama.
Aquest
any els convidats van ser Francesc Parcerisas,
poeta, traductor i crític literari. És professor del departament de Traducció i d'Interpretació de la Universitat Autònoma de Barcelona, de la qual ha estat vicedirector i cap del Departament de Traducció. Fou director de la Institució de les Lletres Catalanes (1998-2004), i vicepresident i president de l'AELC.
Membre destacat de la generació literària dels 70, ha publicat molts llibres de poemes i ha rebut nombrosos premis, com ara el Carles Riba del 1966, el Joan Alcover del 1975, el de la Crítica de poesia catalana (1983) i el de Literatura Catalana de la Generalitat de Catalunya, el mateix any. L'any 1991 Triomf del present, recull de la seva obra poètica, rebé el premi Lletra d'Or.
A banda d'aquesta faceta, és ben conegut per les seves traduccions d'El Senyor dels Anells i altres obres de J.R.R. Tolkien, per les quals va encarregar-se d'adaptar tots els noms i topònims de llocs, races i personatges al català (tal com era desig exprés de l'autor original). El resultat va fer-se servir de referència per al doblatge de les pel·lícules que es basaven en la trilogia principal de Tolkien i que va dirigir Peter Jackson.
L'altre convidada va ser Gemma Casamajó periodista i poeta. Actualment alterna la seva tasca docent a la facultat de Ciències de la Comunicació amb la crítica literària al suplement Presència. Escriu poesia i l'any 1999 va ser guardonada amb el premi Les Talúries pel llibre Bloc de notes .
A hores d'ara està gestant un nou poemari sota el títol La mort mudada .
Estem molt contents de veure com any rere any, aquest sopar poètic tan especial, es consolida com un clàssic en l'agenda d'actes de la nostra ciutat com demostra l'assistència de públic que un cop més, va ser tot un èxit.
Gràcies a tots per la vostra assistència. Esperem que us agradés tant el sopar com el recital i dir-vos que ja comencem a treballar en l'edició de l'any que ve.
Us deixem l'àlbum de fotos.


 

Cap comentari