My Instagram

El Camí de l'Aurora

Lluís Piquer i Jover. Mestre. El 1934 va arribar a Parets del Vallès (Vallès Oriental) per fer de mestre a les escoles del poble. Estava casat i tenia 8 fills. Era un home tradicionalista, simpatitzant de dretes i de profundes creences religioses. En el moment de començar la Guerra Civil Espanyola tenia 56 anys. En esclatar el conflicte bèl·lic, tant ell com els seus dos fills grans, que encara vivien a casa, es converteixen en el punt de mira dels revolucionaris. La nit del 29 de juliol del 36 van ser detinguts pels comitès antifeixistes. Els van conduir als afores del poble i van ser assassinats a peu de carretera.
Amadeu Pagés i Xartó. Al juliol del 36 tenia 28 anys i era obrer d’una fàbrica de tints de Parets del Vallès. Afiliat a la CNT i membre del grup local d’Esquerra Republicana de Catalunya. Va ser alcalde de la població durant uns mesos de la guerra, per anar a lluitar posteriorment al front amb l’Exèrcit Popular. El van fer presoner a la Bisbal de Falset el desembre de 1938. Després de passar per un seguit de presons va arribar a la Model de Barcelona. Jutjat i condemnat a mort, va acabar afusellat al Camp de la Bota el maig de 1941.
La novel·la recull els dies previs a la mort de tots dos protagonistes. Els dos períodes es van intercalant per confeccionar, a base de petits fragments de la vida quotidiana al Parets de l’època, el retrat de dos homes que acaben convergint en un tràgic final. Els fets de Parets del Vallès no són més que el reflex de la barbàrie d’una guerra i EL CAMÍ DE L’AURORA vol ser el record material d’allò que no hauria d’haver succeït mai i és, en aquest sentit, una història local per entendre allò que és universal.
EL CAMÍ DE L'AURORA
Carles Zafón
Acteon Editorial
PVP.: 19 euros.

Pots fer la teva compra on-line a la nostra WEB

Aquest llibre va ser presentat a La Gralla, dimarts 11 de desembre. La presentació, va anar a càrrec de Joan Sala i Vila i el mateix autor.
Us deixem l'àlbum de fotos:

  

Cap comentari