My Instagram

El Naixement d'una nova editorial. Edicions Terrícola

Sense gaire pretensions i amb molta il·lusió ha nascut Terrícola, una petita editorial de poesia amb seu a Granollers i impulsada per dos poetes joves, el granollerí Esteve Plantada i la lleidatana Laia Noguera.
Amics des de fa anys i amb ganes de convertir-se en editors, finalment han trobat el moment per tirar endavant el projecte, molt lligat al territori i compromès amb la proximitat, a l’estil de l’slow food, en paraules de Plantada.

Terrícola s’ha estrenat amb una petita col·lecció de tres plaquettes de poesia dedicades a tres poetes amb diferents trajectòries però amb igual interès: el ja consagrat Carles Hac Mor, el també reconegut Jordi Valls i la jove poetessa Meritxell Nus, fins ara inèdita. Una de les característiques principals de la col·lecció, que la fan única i diferent, és el seu disseny, obra de la granollerina Núria Vila, autora també de la imatge del cicle Versos Lliures i especialista en ecodisseny. L’equip es va completar amb un altre jove dissenyador, Albert Grèbol. “És un disseny molt senzill, totalment topogràfic, que té com a base un paper de llavors”, ha destacat el granollerí Esteve Plantada. El resultat són unes peces perdurables més enllà de la lectura, amb un valor afegit. “Els llibres es poden plantar un cop s’han llegit, i en surten margarides”, expliquen els editors. “Són ideals per regalar per Sant Jordi”, afirma Plantada.

L’objectiu, ha explicat Plantada, és que a la tardor se’n publiquin tres i més i, al llarg de l’any, dos llibres de poesia. El primer, del qual encara no han volgut desvelar l’autor, es publicarà el proper mes de maig.
(Font, El nou 9)
Dissabte 9 de març, a la Llibreria La Gralla, vam tenir el plaer de fer la presentació, amb un recital de poemes a càrrec dels autors d'aquestes primeres llavors.
Us deixem l'àlbum de fotos. 
 
Podeu fer la compra on-line a llibrerialagralla.cat

Cel Barrat - Carles Hac Mor Comprar 
Sense Permís - Meritxell Nus Comprar 
L'Esfinx - Jordi Valls Comprar

 

Cap comentari