My Instagram

Dejar las cosas en sus dias

Una novel·la de personatges i històries entrellaçades, en la millor tradició de les sagues familiars, i capaç de recrear alhora episodis de la història d'Espanya del segle XX.

Aida, una periodista en la quarantena, viu obsessionada amb trobar les restes del seu avi, assassinat durant la Guerra Civil. Per a això reconstrueix la història de la seva família, els Montañés, des que es van establir a Astúries a principis del segle XX per a treballar en les explotacions mineres del marquès de Comillas, paradigma del paternalisme industrial en un entorn agitat pel moviment obrer.

La veritat sobre la casa de Pomar s'anirà revelant tot i el conflicte que articula la trama: el debat entre els qui pensen que és millor deixar les coses en els seus dies i l'obstinació d'Aida per recuperar i dignificar el passat a l'empara de l'obertura de fosses comunes previ a l'aprovació de la Llei de Memòria Històrica.

Mentre emprèn aquesta recerca, entaula una relació amb Bruno Braña, un actor amb un caràcter envolvent amb el qual manté un romanç pertorbador i comparteix la inquietud per desentranyar la pròpia identitat.

Laura Castañón, una nova i interessant veu en el panorama literari, ha creat una gran novel·la sobre les relacions entre memòria, passat i identitat.

DEJAR LAS COSAS EN SUS DÍAS
Laura Castañón
Alfaguara
PVP: 18.50 euros

A LA VENDA EL PROPER 3 DE JULIOL DE 2013


Cap comentari