My Instagram

Arnaldur Indridason guanyador del VII Premi RBA de Novel.la NegraL'autor islandès Arnaldur Indridason ha guanyat el VII Premi RBA de Novel·la Negra amb l'obra El Paisaje de las sombras, que es publicarà aquesta tardor a la col·lecció Sèrie Negra. Indridason va presentar la seva novel·la, sota el pseudònim de "Stephan", al concurs al qual aquest any optaven 183 obres.

Segons ha explicat el membre del jurat Lorenzo Silva, el guanyador ho ha estat per unanimitat i per presentar una obra que "representa a la perfecció les virtuts que l'han convertit en un autor de referència de la novel·la negra a escala internacional".

Després de rebre el premi i preguntat pel realisme i la crítica social de les seves novel.les i del gènere negre en la seva versió nòrdica, Indridason assegura: "La novel·la negra d'aquests països parla de gent normal que es troba en situacions excepcionals i d'aquí surt la corrent del realisme social, on les novel·les ocorren en una societat determinada i participen de la realitat d'aquesta realitat. Intento treballar dins d'aquest socialisme real. Per això poso l'èmfasi principal  en la creació dels personatges, en la caracterització. Sempre m'ha importat crear personatges que importin al lector. Si els personatges no t'importen no té cap sentit seguir la història ".

FONT: Web Sèrie Negra

Una representació de La Gralla va assistir a l'acte de lliurament del guardó. Us deixem unes fotos perquè veieu lo bé que s'ho van passar.
Cap comentari