My Instagram

La gobernanza del miedo

La politòloga i sociòloga, Alicia García Ruiz, en el seu últim llibre "La Gobernanza del miedo" denuncia que estem assistint al naixement d'una ideologia de la seguretat i, conseqüentment, a la creació de societats sustentades en la por. Comunitats en les quals existeixen formes arbitràries de concebre el poder i capaces de saltar-se les garanties constitucionals per implantar-se a si mateixes com a fonts de normativitat i de legalitat.

La investigadora de la Universitat de Barcelona en aquest assaig assegura que ens hauríem de preguntar avui si cada un d'aquests petits «punts de seguretat» o d'observació no s'estan convertint, precisament per una manca de control sobre els seus procediments, a «estats d'excepció a miniatura ».

I és que mentre això succeeix, segons García Ruiz, alhora, es produeix una criminalització de la pobresa com un fet quotidià. Per això assegura que la creixent visibilitat dels pobres, en permanent trànsit, sense llar o havent-la perdut fa poc a mans d'un banc, desposseïts en la pràctica, encara que no en el pla formal, dels seus drets civils i polítics, força a una reflexió urgent sobre els límits i condicions de la ciutadania i, en última instància, sobre la difícil fonamentació de la democràcia en aquesta situació.

Un llibre que us farà pensar molt.

LA GOBERNANZA DEL MIEDO
Alicia García Ruíz
Editorial Proteus
PVP: 4.99 euros

Pots fer la teva compra on-line a llibrerialagralla.cat

Cap comentari