My Instagram

Iolanda Batallé, guanyadora del Premi Prudenci Bertrana 2013

L'escriptora, periodista i editora Iolanda Batallé es va endur la quaranta-sisena edició del Premi Prudenci Bertrana de novel·la amb Faré tot el que tu vulguis, una història sobre el despertar del desig d'una dona.
La novel·la, que sortirà el 21 de novembre, trasllada el lector fins a l'aeroport de Londres, on Nora, una pintora que ronda la quarantena, casada des de fa dues dècades i amb dues filles, és dins un avió que va amb retard. Allà hi coneix un noi jove i atractiu que li canviarà la vida i que la portarà a cometre la seva primera infidelitat, establint un joc de passions que desembocarà en una relació de dependència, "tot i que finalment acabarà sent alliberadora per a la Nora per com la processa", afirma Batallé, que ha treballat en aquestà història durant tres anys. 
Batallé, exredactora del suplement Dominical de Diari de Girona, descriu la novel·la com el viatge que fa la protagonista des del "Faré tot el que tu vulguis" del títol a "faré el que jo vulgui o com a mínim ho intentaré".

Entre els referents que reconeix, l'escriptora i periodista que actualment és directora editorial de La Galera i professora a la Universitat Pompeu Fabra destaca la pel·lícula L'àngel blau, que el seu director Josef von Sternberg definia com el relat de "la caiguda d'un home enamorat" de Marlene Dietrich; i Estranys en un tren, la novel·la de Patricia Highsmith que Alfred Hitchcock va portar a la pantalla, per com un personatge desconegut pot "apoderar-se" de la vida de la protagonista.
L'autora de La memòria de les formigues i El límit exacte dels nostres cossos confessa, però, que quan un bon amic escriptor va llegir una primera versió de Faré tot el que tu vulguis va trobar-li també lligams amb Josafat, l'obra clau de Prudenci Bertrana, perquè descriu "el sexe com a via de connexió amb les forces primitives i un camí cap a l'alliberament".
Menys dotació que el 2012
El premi Prudenci Bertrana, la joia de la corona dels Premis Literaris de Girona, ha reduït la seva dotació en aquesta edició, passant de 42.000 euros a 30.000.
Aquest any hi han optat 36 novel·les, dues més que el 2012, i el jurat estava integrat per Xavier Cortadellas, Sílvia Soler, Cristian Segura, David Cirici i Berta Bruna.
Nascuda a Barcelona però molt vinculada a Girona i a Monells, al Baix Empordà, Iolanda Batallé es va mostrar molt satisfeta pel premi, perquè ha sigut com "tornar a casa".
El llibre es publicarà al mes de novembre.

Font de la notícia: Diari de Girona

Cap comentari