My Instagram

Premi Pintura Paco Merino 2013

Ahir, dijous 14 de novembre, a l'Espai Gralla, es va fer públic el veredicte del VIII Premi de Pintura Paco Merino. D'entre les 111 obres presentades, El hipnótico zumbido de la mosca moribunda o como intentar conciliar el sueño en este decadente pais de maravillas, Verónica Bueno (Jerez de los Caballeros - Badajoz, 1984). També va merèixer una menció honorífica l'obra 16 Cares, Primera Comunió del granollerí Joan Castell Martínez.
La guanyadora, va rebre un premi de 2000 euros i una carpeta amb litografies de Paco Merino.
El jurat estava format per Jordi Aligué, artista interdisciplinari; Anna Estany, artista i professora de batxillerat artístic; Lluís Estopiñan, artista plàstic; Glòria Fusté, tècnica del Museu de Granollers; Pere Salinas, pintor; i Josep Maria Farnés, membre del grup Pro Art Paco Merino.
En l'acte es va destacar la bona salut del certamen, que cada any augmenta el nombre d'obres que es presenten a concurs i la qualitat de les mateixes.
Així mateix, es va anunciar que el documental sobre Paco Merino, una iniciativa del Grup PorArt Paco Merino, segurament es presentarà a principis d'any, coincidint amb el desè aniversari de la mort de l'artista.
Sobre l'obra guanyadora, Lluís Estopiñan va destacar els paral · lelismes amb Somni causat pel  vol d'una abella al Voltant d'una magrana un segon abans de despertar, de Dalí.

Us deixem el vídeo del veredicte i l'àlbum de fotos.
 Enllaços externs:

Grup ProArt Paco Merino
Verónica Bueno

Cap comentari