My Instagram

Presentació del llibre Un bohemi al cabaret del món

Aquest passat dimecres, a l'Espai Gralla , vam presentar el llibre Un Bohemi al cabaret del món . Vida de Manuel Fontdevila , un senyor de Granollers de Quim Torra i editat per Acontravent .
Nascut a Blanes l'any 1962 , Quim Torra és a més d'escriptor , editor d'Acontravent on ha iniciat una intensa activitat per recuperar la tradició literària i periodística catalana , especialment la de la 2a República Espanyola .
Dins d'aquesta tasca , s'inclou el llibre presentat que se centra en la figura de Manuel Fontdevila i Cruixent , periodista català nascut a Granollers el 1887 i declarat fill predilecte de la ciutat el 1934.
Va ser fundador de la revista El Recte l'any 1909 i col · laborador en diverses publicacions satíriques de l' època com Rialles , La mala setmana o La Figa . De tendència clarament republicana , el 1937 s'exilia a Paris , després a Amsterdam i finalment a Buenos Aires el 1939 on només arribar aconsegueix la corresponsalia del diari Crítica .
Mor al mateix Buenos Aires l'any 1957 als 70 anys d'edat.

En la presentació, Quim Torra va estar acompanyat de Jaume Dantí, director del Centre d'estudis Granollers i de Josep Mayoral, alcalde de Granollers.

Us deixem un petit vídeo:
Un bohemi al cabaret del món. Vida de Manuel Fontdevila, un senyor de Granollers.
Quim Torra
Editorial Acontravent
PVP: 20.00 euros

Pots fer la teva compra on-line a llibrerialagralla.cat


Cap comentari