My Instagram

Xerrada i projecció de documental sobre la llengua Wólof


Mactar Thiam Fall és mestre i realitzador de documentals senegalés. Dijous passat va venir a La Gralla per fer-nos una xerrada sobre la llengua Wólof.

El wòlof és una llengua de la família de les llengües nigerocongoleses. La parlen aproximadament uns 13 milions de persones. És l'idioma més parlat al Senegal.
Al Senegal un 40% de la població té la llengua wòlof com a llengua materna i l'altre 40% com a segona llengua. A Gàmbia un 15% de la població (unes 200.000 persones) la tenen com a llengua materna, però a la capital, Banjul, més o menys 50% l'utilitza com a primera llengua. A Mauritània, si fa no fa 7% (185.000 persones) de la població parla wòlof, sobretot a les zones costaneres de l'est..

Mactar s'ha dedicat a l'ensenyament del wòlof, l'idioma majoritari del seu país, i ha realitzat a més una significativa tasca de mediació i suport social amb els joves immigrats africans. A més d'aquesta obra, en l'actualitat prepara altres títols claus per a l'aprenentatge bilingüe espanyol-wòlof, wòlof-espanyol i català-wòlof, wòlof-català. Així mateix, és director i productor de la sèrie documental Bitim Réew (Fora del país) sobre l'experiència migratòria dels senegalesos a França i Espanya que es va projectar a la sala.

Us deixem l'àlbum de fotos:


Cap comentari