My Instagram

I si et passés a tu?

"Si aquí estiguéssim en guerra ... ¿on aniries?
 Si les bombes haguessin reduït a ruïnes gran part d'Espanya, gran part de la teva ciutat ... Si el pis on viviu tu i la teva família tingués les parets foradades per les bales, totes les finestres rebentades, el balcó arrencat ... "


Així comença el nostre destacat de la setmana. Un d'aquests llibres  què a nosaltres ens agrada anomenar llibres amagats. Llibres que acostumen a passar desapercebuts i passen, injustament, a ser oblidats.
Guerra, de la danesa Janne Teller és un llibre que colpeja amb força el lector en les seves escasses 63 pàgines, amb algunes il·lustracions de la també danesa Helle Vibeke.
L'autora ens proposa imaginar, imaginar que seria de la nostra vida si el nostre país estigués en guerra, si la democràcia i els drets només fossin un record, si la nostra única sortida fora emigrar a un altre país, un país amb una cultura diferent, amb una llengua diferent i fart de rebre refugiats...que faríem?...com ens sentiríem ?.

La moralitat d'aquesta petita joia és clara, Teller no busca remoure consciències - ja és molt si ho aconsegueix - sinó apel·lar a la solidaritat entre persones. Persones que són com nosaltres, però que han patit una desgràcia. Qui sap si en  un futur sempre incert i canviant, nosaltres mateixos podríem passar d'espectadors a protagonistes per què ningú, mai, està lliure.

Veure fitxa del llibre AQUI

Cap comentari