My Instagram

Astronautas d'Stanislav Lem

L'editorial Impedimenta ens ofereix com a primícia la traducció al castellà de la primera novel.la publicada per uns dels mestres de la ciencia-ficció, Stanislav Lem.
L'any 1951, un jove Lem encara no havia aconseguit publicar cap novel.la, fins que per casualitat va conèixer el que seria el seu editor Jerzy Panski.
En un dels seus passejos pels afores de la ciutad polonesa de Zakopane, Panski li va comentar a Lem que feien falta escriptors de ciència ficció. Poques setmanes després, Lem li va enviar el manuscrit del que seria la seva primera obra publicada, Astronautas.
Lem va haver de fer moltes concessions per escapar de la censura de l'Estat Polonès, lloant en alguns passatges els ideals del comunisme.

Concebuda com una novel·la d'aventures juvenils i amb una prosa ingènua i lluny del Lem que avui en dia coneixem, la present novel.la ens serveix per conèixer les bases d'uns dels majors escriptors de ciència ficció.

Contraportada:
Després d'haver passat per múltiples conteses i lluites sagnants, al segle XXI la humanitat ha deixat enrere tota forma de capitalisme i ha aconseguit un equilibri sostenible al planeta. Colossals treballs d'enginyeria, com la irrigació del Sàhara o el control del clima amb sols artificials, demostren el progrés de l'espècie. Durant un d'aquests projectes, en la siberiana Tunguska es troba un objecte que és identificat com un arxiu extraterrestre. Després d'aconseguir desxifrar alguna de les dades que recull, es descobreixen certs detalls alarmants del viatge d'una nau que va haver d'estavellar-se a la zona. El Govern de la Terra decideix enviar la recentment construïda nau Cosmocrátor al planeta Venus, on els seus tripulants localitzaran les restes d'una civilització infinitament més avançada que la nostra.

Llegeix el primer capítol PDF

Veure fitxa del llibre AQUI

Cap comentari