My Instagram

Escalfem motors de cara al Saló Internacional del Còmic de Barcelona

Maig, és el mes del Saló del Còmic de Barcelona i per aquest motiu el recomanat del mes per les Llibreries de Bestiari és Maus d'Art Spiegelman, l´'unic còmic guardonat amb el premi Pulitzer a l'any 1992. Una obra mestra del còmic de gènere històric i, segurament, un dels còmics més influents de la història.
A Maus coneixerem la història real del pare de l'Art Spiegelman, en Vladek Spiegelman, un jueu polonès supervivent de l'Holocaust de la Segona Guerra Mundial. Quan l'autor va decidir realitzar una obra per explicar les experiències viscudes de son pare, va tenir diverses converses amb ell. A partir d'aquestes, prenent-ne notes i gravant-les, en la creació del còmic, no només hi relataria la vida d'en Vladek si no també aquestes converses entre pare i fill. Així doncs no només tenim un relat d'un supervivent de la guerra si no també veurem la complicada relació que van tenir l'Art i el seu pare, les quals se'ns mostren en les converses.
L'Art Spiegelman ha sabut representar la història amb tot tipus de detalls i d'anècdotes viscudes pels protagonistes, fent així la història molt més propera a lector. El resultat doncs és una obra molt colpidora, on s'hi explica un dels drames més importants de la humanitat del segle XX. Una obra que sense cap mena de dubte, no et deixa indiferent.

"El cert és que Maus és un llibre que no es pot deixiar, ni tan sols per anar a dormir. Quan dos dels ratolins parlen d´amor, et commouen; quan sofreixen, plores. A poc a poc, a través d´aquest petit conte que inclou patiment, humor i les proves de la vida diària, quedes captivat pel llenguatge d´aquesta vella família de l'est d´Europa, i atrapat pel seu ritme gradual i hipnòtic. I quan acabes Maus et sents infeliç d´haber abandonat aquest món màgic (i sospires per la seqüela que t´hi farà tornar)..." Umberto Eco

Veure fitxa del llibre AQUI


Cap comentari