My Instagram

Inauguració exposició El plaer és un muscul de Josep Moreno

EL PLAER ÉS UN MÚSCUL
L’orígen i el sentit d’aquesta obra presenta la mateixa complexitat que el procés creatiu en sí. Tot és fruit de la interacció entre temps i espai , de la múltiple relació existent entre la intenció, els sentits i el coneixement. Tot plegat és una xarxa nodular en la que cada nus és la concreció formal de la inconsistència anterior.
Així doncs, aquesta obra no és res definitiu, és fer i escoltar la respiració de les formes, és fer i observar el creixement de l’estructura, és comprovar com la matèria parla, com el verb es fa carn i el món és una sonoritat vibrant.
Així doncs, si tal com assenyala J. Derrida, No hi ha poema que no
s’obri com una ferida, aquestes pintures són poesia oberta en canal, on es mostra la dicotomia entre l’aparença exterior de les formes i la tensió del seu interior. El poema habita la carn crua, la utilitza com a suport i la reviu. Només ara, la víscera esdevé símbol.
Davant de cada peça recomano no llegir-la sinó recòrrer-la, passejar per la seva pell (cartografia orgànica) i només, com canta el poeta, “sentir el seu cor bategant com un rellotge sota la sorra, només escoltar “intraduït”, el rumor de la seva mà.
Sentits i coneixement són aspectes complementaris.
Josep Moreno. Granollers 5 d’abril de 2016

Us deixem l'àlbum de fotos


Cap comentari