My Instagram

Trilogia del mar trencat


Els títols que composen aquesta trilogia són: Mig Rei, Mig Món, i Mitja Guerra. Tots ells es poden llegir de forma independent però és aconsellable llegir-la seguida per copsar tota l'evolució dels personatges. La trilogia del mar trencat és una saga de literatura fantàstica, però la gràcia de tot aplegat és que l'obra de Joe Abercrombie depassa el gènere fantàstic.

Cadascun dels tres llibres tenen entitats pròpies, ja que cada un d'ells a més de posar-nos en antecedents ( Mig Món i Mitja Guerra) es centra en un personatge concret i a banda d'explicar-nos las seva història aprofundeix en un àmbit diferent. Així Mig Rei ens parla de “resiliència”, de com superar les pròpies mancances i pors. Mig Món es centra en l'adolescència i Mitja Guerra en l'absurditat de la guerra.

Malgrat aquest plantejament tant individualitzat de cada llibre, la trilogia, és un tot homogeni, ja que segueix la vida de diferents personatges apareguts entre el primer i segon volum: Iarvi, Espina,Brand, etc... I alhora hi ha dos fils conductors, el més evident és el desig de revenja de Iarvi i la Reina Daurada que teixeixen l'acció. Però de forma més subjacent el que mena l'acció és una lluita per l'hegemonia religiosa i per tant política, cultural i econòmica.

A banda de la trama en si l'autor ens ofereix la seva visió crítica i a la fi un xic desesperançada de diversos temes. Com per exemple l'afany de superació, la tensió entre els mites i la realitat, la relativitat del bé o l'adolescència. I alhora una certa parodia del gènere i una reivindicació de la humanitat de líders i herois.

Estem davant una gran saga de novel.la fantàstisca que és alhora moltes més coses. Es llegeix com una novel.la d'aventures, però que aporta molta més profunditat, i és això precisament el que la fa especial.

Jordi Riu

Veure fitxa Mig Rei AQUI
Veure fitxa Mig Món AQUI
Veure fitxa Mitja Guerra AQUICap comentari