My Instagram

Charlotte Brontë bicentenària

El 21 d'abril, es van complir dos-cents anys del naixement d'una de les escriptores més conegudes i importants de la literatura anglesa. Parlem de Charlotte Brontë, la major de les tres germanes Brontë, icona dels inicis de l'escriptura reivindicatòria de la figura de la dona independent i coneguda per ser l'autora de Jane Eyre.


Si us voleu apropar una mica a la seva vida i a la seva obra, us recomanem la lectura de la biografia que la seva amiga i escriptora Elisabeth Gaskell va publicar dos anys després de la seva mort, el 1857 La Vida de Charlotte Brontë que va esdevenir la primera biografia completa d'una novel·lista escrita per una altra novel·lista. I, tot atenent-se a les convencions de l'època, és notablement franca en la seva recerca de la veritable personalitat de la biografiada. Estudis posteriors han modificat algunes de les dades, però no han aconseguit substituir-la com a retrat d'una família excepcional.
Dos-cents anys més tard actes commemoratius a tot el món ens serveixen per recordar la seva importància i la importància de les dones en la literatura. Així que, des d'aquí, li desitgem a Charlote Brontë un feliç bicentenari. Happy Birthday!VIDA DE CHARLOTTE BRONTË
Elizabeth Gaskell
Alba Editorial

Veure fitxa del llibre AQUI


Font de la notícia Arcobaleno i Alba Editorial.

Cap comentari