My Instagram

Fira del còmic de Barcelona, el còmic amagat

No espereu trobar una opinió objectiva sobre aquest còmic. Al que subscriu, se li fa enormement difícil fer-ho quan ha de parlar d'una de les seves obres preferides.
Quan la càmera de Wim Wenders sobrevolava Berlín i de fons se sentien els bells versos de Peter Handke:

"Cuando el niño era niño andaba con los brazos colgando,
quería que el arroyo fuera un río,
que el río fuera un torrente y que este charco fuera el mar.
Cuando el niño era niño no sabía que era niño,
para él todo estaba animado
y todas las almas eran una.
Cuando el niño era niño no tenía opinión sobre nada,
no tenía ninguna costumbre,
se sentaba en cuclillas,
tenía un remolino en el cabello,
y no ponía caras cuando lo fotografiaban."

vaig quedar totalment enamorat de la bellesa visual i de la lírica dels seus diàlegs.
El cielo sobre Berlin, no és només la millor obra del director Wim Wenders, a més és un dels èxits més internacionals del cinema alemany.
Per això, quan va caure a les meves mans aquesta novel·la gràfica editada per Libros del Zorro Rojo, no vaig poder evitar submergir-me entre les seves pàgines buscant recuperar la sensació que vaig tenir fa uns anys sobrevolant Berlín de la mà de Damiel, un dels seus protagonistes.

En l'obra original, la història es situa a l'any 1987, any de la seva estrena en cinemes i ens presenta un Berlín no recuperat encara de la crueltat de la segona guerra mundial i amb els seus habitants dividits pel mur. Enmig de tot això, un àngel tria rebel·lar-se contra la seva forma d'existir a l'enamorar-se d'una trapezista de circ.

Sebastiano i Lorenzo Toma actualitzen la vigència d'aquesta bella obra, situant-la en el Berlín del present, on un àngel triarà perdre la seva armadura i la fixesa de les seves ales, perquè siguin les ales del desig («Creixeran ales noves al lloc de les velles ») les que guiïn els seus passos cap al destí de l'amor.Us deixem el booktrailer perquè veieu la bellesa de les seves imatges, tot aprofitant per dir-vos als que encara no he vist la pel.lícula que si podeu, ho feu...no us penedireu...o si.

 

Veure fitxa AQUI

Cap comentari