My Instagram

Fira del còmic de Barcelona. Les nostres recomanacions

HISTORIAS DE BOSNIA
de Joe Sacco
Planeta cómic


Han passat 19 anys de la Guerra dels Balcans i les ferides encara continuen obertes al municipi de Srebrenica, a Bòsnia Hercegovina.
Amb Històries de Bòsnia, el periodista maltès Joe Sacco ens relata com va viure el final d'aquesta brutal guerra.
A mig camí entre el còmic underground i la crònica periodística es mostra com les cicatrius de la memòria bosniana no han acabat de tancar i com milers de persones viuen un malson constant.
En el relat principal, Sacco ens presenta a Neven, un home carismàtic que obté diners, cigarrets, menjar o alcohol a canvi de guiar periodistes a través de paratges devastats per la guerra. Sacco es creua en el camí amb dispars figures del conflicte, des Radovan Karadzic -el conegut criminal de guerra- fins Soba, un jove de Sarajevo que lluita per recuperar-se del trauma bèl·lic per renovar les seves ànsies creatives.

Veure fitxa AQUI

TURISTA ACCIDENTAL
de Miguel Gallardo
Astiberri

L'aclamat autor de MakokiMaria y yo ens porta de viatge per mig món.
Viatger incansable, Miguel Gallardo ens presenta a Turista Accidental un còmic a manera de quadern de viatge on narra les seves aventures i desventures per ciutats com Praga, Frankfurt, Varsòvia, Màlaga, Nova York, Xalapa o Tòquio. Novel·la gràfica de traç difuminat, gairebé tan despistat com el mateix autor; dibuixos acompanyats d'uns textos que, després d'un vel de fina ironia, ens descobreixen, un cop més, a un agut i divertidíssim observador de la quotidianitat.

Veure fitxa AQUI


LA PROFECIA DEL ARMADILLO
de Zerocalcare
Reservoir Books

El gran fenomen del còmic europeu, avalat per més de dos milions d'exemplars venuts a Itàlia, arriba a Espanya.
Es tracta de l'obra que va portar el públic i la crítica a reconèixer al dibuixant d'Arezzo com un dels talents més grans del còmic italià dels últims anys, amb més de dos milions d'exemplars venuts, i que encara no comptava amb traducció al castellà.
En part retrat generacional, ple de referències a la cultura popular, i en part tractat de psicologia suburbana, La profecia del armadillo és en definitiva una crònica agredolça sobre les ocasions perdudes, plena d'humor i de culpa (com sol pot ser-ho la vida vista de prop), tan delicada com cruel a l'hora de desemmascarar les debilitats pròpies ... que no deixen de ser les de tots.
Zerocalcare és el pseudònim de Michele Rech (Arezzo, 1983), dibuixant de còmics i il·lustrador italià. El nom artístic neix quan, havent d'escollir un sobrenom per inscriure’s a un fòrum d'internet, va trobar la inspiració en l'anunci televisiu d'un producte de neteja anticalç.

Veure fitxa AQUI

Cap comentari