My Instagram

Setmana de la poesia a Barcelona, les nostres recomanacions.

BARCELONA POESIA 2016


Del 4 al 10 de maig, s'ha celebrat a Barcelona la setmana de la poesia, fem una mica tard, però aquí van les nostres recomanacions poètiques.

Hem triat tres llibres per tres raons:
Per entre els dies
Marin Sorescu
Ens arriba per fi en català la poesia d’un polifacètic poeta romanès que ja havia estat traduït a moltes altres llengües. Sorescu va ser un escriptor incòmode al seu país però rebé el reconeixement a la seva obra fronteres enllà. Ara amb aquesta antologia –que compta amb un pròleg de Francesc Parcerisas- podrem descobrir la seva poesia entenedora, carregada de ironia i de girs inesperats.

Veure fitxa del llibre AQUIUsuras y figuraciones
Carlos Barral
Si bé és àmpliament coneguda la gran tasca que Barral va portar com a editor, la seva figura com a poeta és poc coneguda. Lumen amb aquesta edició a càrrec d’Andreu Jaume recupera en aquest volum aquells versos barralians que reflexionen sobre la vida moral i civil dels anys cinquanta d’aquest país.

Veure fitxa del llibre AQUI


Camp de Bard
Ponç Pons
El poeta menorquí ens torna a endinsar en plena natura amb aquest recull que va guanyar el Premi Miquel de Palol l’any passat. Un poemari amb moltes referències literàries i unes interessants notes al marge per tancar el llibre. Hem subratllat: “ Viure és fer versos”.

Veure Fitxa del llibre AQUI


I si s'acabat la Setmana de la Poesia de Barcelona i en voleu més, el dia 25 de maig a La Gralla Cesk Freixes en parlarà del seu nou llibre de poesia “Alè de taronja sencera”.


Cap comentari