My Instagram

Dune + Joc de Trons = Luna

LUNA NUEVA (Trilogia Luna 1)
Ian McDonald
Ediciones B (Col·lecció Nova)


Si sou aficionats als gèneres de fantasia i / o ficció i us diuen que hi ha un llibre que barreja la ciència ficció realista de Dune amb les trames i corrupcions polítiques de Joc de trons què faríeu? Llegir-lo immediatament!
Ian McDonald, autor guanyador en dues ocasions del premi BSFA, ha aconseguit crear una obra que ja ha estat catalogada com una de les millors novel·les de ciència ficció escrites.
La trama no es troba en els confins de l'univers, el major assoliment de la humanitat fins ara, ha estat colonitzar el nostre satèl·lit per poder extreure els seus recursos, dominats per 5 famílies sobrenomenades Los Cinco Dragones, cadascuna de les quals explota un.
Els "protagonistes" d'aquesta primera entrega, la família Corta, són els encarregats d'extreure l'Heli-3, la font d'energia més potent descoberta per la humanitat.
Més enllà de les intrigues, pel que destaca la novel·la és per l'idea de societat que ens presenta l'autor i sense cap mena de dubte, donarà molt i molt a parlar. Per a la vida de l'habitant mitjà de la Lluna el més important són les quatre factures, anomenades els quatre elementals, que mai has de deixar de pagar: aigua, allotjament, aire i internet. Així és, a la Lluna l'aire no és gratis (cal reciclar-lo i fer-lo circular per les estructures lunars) així que toca pagar-ho si vols respirar-; i internet és tan important (per aconseguir feina, per comunicar-se) que es considera una de les despeses bàsiques. Si no pagues l'aire,  no respires. Senzill i efectiu. Com bé diu la portada: "Una nova forma de viure. Mil maneres de morir ".

Sinopsis


LA LUNA QUIERE MATARTE. Y TIENE MIL FORMAS DE CONSEGUIRLO.

La gélida acritud del vacío. La letal lluvia radiactiva. El polvo que la recubre, tan viejo como la Tierra. La creciente debilidad de los huesos... O puedes quedarte sin dinero para agua. O para aire. O puedes caer en desgracia con uno de los Cinco Dragones, las corporaciones que dirigen la Luna y controlan sus amplios recursos. Pero te quedas, porque la Luna puede hacerte más rico de lo que eres capaz de imaginar..., mientras sigas con vida.
Adriana Corta tiene ochenta años. Su familia dirige Corta Hélio. Han sobrevivido a las implacables guerras corporativas y a la peligrosa paz subsiguiente. Pero ahora esa paz se resquebraja. Es probable que Adriana tenga que morir, aunque no la matarán sus rivales ni la Luna. Sea cual sea su destino, sin embargo, Corta Hélio no morirá.

LA ESPERADA NOVELA DEFINIDA COMO «UN JUEGO DE TRONOS EN LA LUNA» POR UNO DE LOS MEJORES AUTORES DE CIENCIA FICCIÓN DEL MUNDO. FINALISTA DEL PREMIO BSFA A LA MEJOR NOVELA.


Veure fitxa del llibre AQUI

Cap comentari