My Instagram

La Gralla, guardonada amb el sisè premi Salvador Casanova

Fotografia del jurant durant el veredicte ©ERC Granollers

LA LLIBRERIA LA GRALLA GUANYA EL SISÈ GUARDÓ SALVADOR CASANOVA


El Jurat del Guardó Salvador Casanova ha atorgat el seu sisè Guardó a la llibreria La Gralla de Granollers, tal i com va anunciar durant l'acte de commemoració en record de Salvador Casanova.

La Gralla va néixer l'any 1966 amb la voluntat d'oferir un tractament professional al comerç del llibre i convertir-se en un instrument eficaç davant les carències culturals, socials i polítiques d'aquell moment, implicant-se en la realitat social i cultural de la ciutat i comarca.

La Gralla es va traslladar al 1991 al seu emplaçament actual al centre històric i comercial de Granollers. A finals del 2004 va inaugurar l'ampliació de la seva superfície comercial i es va crear l’"Espai Gralla" destinat a la celebració de presentacions literàries i exposicions.

Durant molt anys la llibreria ha fet el servei de venda d’entrades per les entitats culturals de Granollers i també ha fet les inscripcions dels Cursos de Català per a Adults, molt abans de la creació del Consorci per a la Normalització Lingüística. A més, la Gralla, en col·laboració del Casal del Mestre, organitza per la Fires i Festes de l’Ascensió la confecció del Llibre Gegant, on s’agrupen escrits –redaccions i cartes- majoritàriament per públic infantil i que s’il·lustren amb dibuixos. També convoca el premi literari Jaume Maspons i Safont i el Premi periodístic Gual permanent en col·laboració amb el periòdic El 9 Nou i l'Associació Cultural de Granollers.

Finalment, el Jurat ha recordat que al llarg de la seva trajectòria, la Gralla ha estat guardonada amb els premis Premio Nacional a la difusión del Libro 1988 del Ministerio de Cultura i Premi a la promoció del llibre en català 1992 del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

GUARDÓ SALVADOR CASANOVA
Aquest guardó neix per iniciativa d'ERC Granollers i està pensat per reconèixer la persona, col·lectiu o entitat de la ciutat o de la comarca que hagi destacat pel seu servei al país i la seva acció a favor de la llengua, la cultura o la nació.

Les premisses bàsiques que es valoren per concedir aquest guardó son:
* la defensa, explícita o implícita, dels valors cívics i democràtics de la nostra societat la defensa i treball en favor dels valors de la llibertat, la justícia, la igualtat i el servei al país
* el fet d'haver realitzar activitats destacables a favor de la llengua, la cultura o la nació catalana
* una sensibilitat en línia amb el que representa el país, la cultura i la història
* la realització de forma honesta de la seva activitat.

Fins ara,se’ls ha concedit aquest reconeixement a diferents entitats:
El Voluntariat per la Llengua (2011)
Casal del Mestre (2012)
Agrupació Excursionista de Granollers (2013)
Òmnium Cultural (2014)
Centre d’Estudis de l’Associació Cultural de Granollers (2015)

Font: ERC Granollers

Cap comentari