My Instagram

Anem al cinema: Un monstruo viene a verme


Macostuma a passar que quan llegeixo un llibre i després en vaig a veure la pel·lícula mai és 100% fidel al que he llegit.
En el cas d'Un monstre em ve a veure, va ser a l'inrevés ... o gairebé. Després de llegir a la premsa que J.A. Bayona faria una pel·lícula basada en el llibre de Patrick Ness, no vaig poder evitar fullejar-lo. I després de fullejar-lo i atrapat pel que havia vist, me'l vaig endur a casa i no vaig poder parar de llegir fins que el vaig acabar.
Podríem considerar-la una història per a totes les edats perquè la seva prosa és senzilla, potser per això t'enganxa i tatrapa el personatge de Connor, un nen de 13 anys que s'està enfrontant a una de les seves pors més grans: perdre a la seva mare a la que estan tractant de càncer. Per si això fos poc, cada nit, a les 00.07 un monstre amb forma d'arbre, ve a visitar-lo. Ell no li té por, al que realment té por és a la raó per la qual el monstre ha vingut: a explicar una veritat que li fa mal reconèixer.
Dins de la seva senzillesa narrativa, la història planteja una trama profunda tractant temes tan delicats com la por a la mort o el pas a la maduresa, barrejant hàbilment realitat i fantasia, donant més força a la història les increïbles il·lustracions que l'acompanyen.
Un últim apunt, encara que la paraula monstre apareix en el títol, no és ni de bon tros una història de terror.

I després de fer aquesta "petita" introducció que espero que us hagi animat a llegir-vos el llibre, passem al tema que ens ocupa, la pel·lícula de J.A. Bayona.
Després de triomfar a tot el món amb "El orfanato" i "Lo imposible", el cineasta espanyol s'atreveix a portar aquesta història a la gran pantalla (s'estrenarà en cinemes el 7 d'octubre) i la veritat és que tinc moltes ganes de veure el resultat perquè el repte és molt complex. Serà capaç de donar-li la força emocional a la història com ho va aconseguir Patrick Ness? Aconseguirà que el monstre sigui un personatge més de la història?
De moment, veient el tràiler de la pel·lícula i fullejant el llibre que ha editat Norma la cosa pinta bé. A les seves pàgines es pot apreciar l'enorme esforç que ha realitzat tot l'equip perquè la història estigui a l'altura del que s'espera, o del que almenys esperem els lectors que, com jo, vam quedar enamorats d'ella.


UN MONSTRUO VIENE A VERME. 
El arte de la película y la visión de sus autores.
Desirée De Fez
Norma Editorial

Veure fitxa del llibre AQUI

2 comentaris:

  1. https://m.youtube.com/watch?v=HmnLH3gNGAQ#action=share
    També podeu veure el tràiler en català.
    Moltes gràcies per aquesta entrada.

    ResponElimina
  2. Gràcies Miriam per l'aportació.

    ResponElimina