My Instagram

La :rata_ no és un mamifer


:Rata_ és un autor posant els budells en un text_/ és quan no pots evitar regalar el llibre que acabes de llegir_/ és quan coincideix qui necessita llegir amb qui necessita escriure_/ és quan qui escriu assumeix les conseqüències_/és quan qui ho dona tot, ho rep tot_/ és quan ens atrevim a tot_/ és quan un autor exclama: no em molestin amb l'estil ni l'estructura, això no és una novel·la, collons, m'estic jugant la vida_/ és quan escriure, editar i llegir són el mateix_/és quan hi ha espai per al silenci_/ és intensitat i repòs, anar i tornar a la vegada_/ és l'ànima impresa_/ són els gladiadors que encara no han mort_/ és revolta_/ és epidèmia secreta_/ és misteri_/ és ritual_/ és dolor i felicitat_/ és respecte mutu_/ és agraïment_
:Rata_ és una editorial independent
:jo també són :Rata_

LLIBRES AMB ÀNIMA ESCRITS DES DE LA NECESSITAT

Sempre és una bona notícia el naixement d'un segell editorial i :Rata_ a més a més, ho fa amb la promesa de publicar només aquells llibres que els autors necessitin escriure, aquells que s'escriuen des de les entranyes i que, com deia Bukowski, són històries secretes, subterrànies i fugisseres; per això no surten mai a la superfície editorial.

Iolanda Batallé, l’editora, vol donar llum a totes aquestes històries això sí, amb un màxim de 10 - 12 títols l'any. Us presentem els primers que han arribat a la llibreria:

JO MATEIXA, SUPOSO

Natàlia Carrero:Rata_ Editorial

La vida de Valentina Cruz ha estat marcada sempre per un sentiment de no pertinença al seu entorn. No encaixava en la seva família barcelonina dominada per la figura d'un pare dèspota que va fer del tot impossible establir el més mínim vincle afectiu. No encaixa en el barri madrileny on viu ara, superficial i buit, amb una vida social que no li aporta res. No encaixa en la cultura oficial, massa preocupada per la literatura fàcil i que menysté el valor subversiu de la bona literatura. Amb prou feines encaixa en la seva família, el seu marit i les seves filles, però és un encaix aconseguit a cops d'equilibri, estratègia, submissió i renúncies. 


Valentina Cruz busca en la literatura l'autenticitat que la vida li nega, s'encara a l'escriptura com en un mirall trencat que li retorna les seves ferides, s'entrega a la lectura exigent, a la que requereix esforç, a la que tot ho qüestiona. És aquí on busca el seu espai, un lloc incòmode però l'únic on sobreviure.

Veure fitxa de llibre AQUI

DIARIS DEL SÀHARA

Sanmao
:Rata_ Editorial

Sanmao és camí, és recerca i és vida, però sobretot és llibertat. Chenping, Echo, Sanmao: tres noms, tres nacionalitats que il·lustren la naturalesa errant de l'autora, de qui va fer del camí i dels qui el transiten la seva llar. Sanmao, caminant infatigable, fa bona la dita que la vàlua i la quantitat del tresor són sempre ínfimes si se les compara amb l'aventura que les va precedir; per gran que sigui el botí, sempre significa el mateix: l'arribada a un final, a un punt de no retorn, al nostre destí. Sanmao va fer del camí i la seva vida la més gran de les obres. La veu de Sanmao està destinada a ser universal pel que hi ha de particular en ella. Diaris del Sàhara, publicada l'any 1976, recull els anys que l'autora i el seu marit, José Quero, van viure al continent africà. Novel·la de viatges i memòries, Diaris del Sàhara és una carta d'amor incondicional i un cant a la vida que ens ofereix un testimoni directe de la trobada cultural que va viure la jove parella a l'entorn saharaui. :Rata_ descobreix i publica per primera vegada al nostre país una de les veus més enigmàtiques i captivadores del continent asiàtic. Per mèrits propis, Sanmao hauria de ser considerada un clàssic del segle XX. 

Certament, espero que els amics que m'estimen entenguin la meva situació. Si us plau, que no us sàpiga greu que no ens puguem veure, l'avantatge de la literatura és que cada lector recrea l'obra en el moment de llegir. La Sanmao de carn i ossos no és més que algun dels seus petits personatges.

Veure fitxa del llibre AQUI

En vindran més i prometen molt. Dos dels títols previstos ha estat guardonats amb el Dylan Thomas un, i el Man Broker l'altre... oi que és una bona carta de presentació?

Cap comentari