My Instagram

Oh my good...quina Trumpada!

TRUMPada monumental a les eleccions americanes. Els pitjors pronòstics s'han confirmat (ja ho va dir el cineasta Michael Moore que guanyaria i el perquè; i malauradament no s'ha equivocat). El magnat immobiliari Donald Trump, per obra i gràcia dels americans, s'ha convertit en el 45è president dels Estats Units. El món trontolla i ell s'ho mira amb incredulitat, tothom es pregunta com pot ser que una persona que en la seva campanya s'ha declarat racista, homòfob, classista, sexista...hagi estat votat per més de 58 milions de persones. Nosaltres no tenim les respostes però us podem facilitar les eines per tal que us fabriqueu les vostres. D’entre les lectures que us recomanem a continuació podreu extreure les vostres pròpies conclusions i estar preparats per un dels temes estrella de conversa dels pròxims quatre anys.

CRÓNICAS DE LA AMÉRICA PROFUNDA

Joe Bageant

Los Libros del Lince

Una de les claus de la victòria de Trump ha estat la conquesta dels estats "marginats" pel govern de Washington, aquells més castigats per la crisi econòmica i, per tant, més pobres. Són els estats de l'anomenada Amèrica profunda, la del barret i la missa de diumenge. Una Amèrica perfectament descrita pel periodista Joe Bageant quan torna a la seva ciutat natal, Winchester, després de 50 anys
El panorama que es va trobar Bageant va ser tan desolador que va decidir descriure'l i penjar els seus textos a internet, cosa que li va donar un èxit immediat i, de retruc, la publicació d'aquest llibre.
Un llibre interessant i terrorífic alhora; interessant perquè llegint-lo ens pot arribar a fer entendre que gent com Bush i el mateix Trump puguin ser presidents de l'estat més poderós del món; i terrorífic  perquè moltes de les actituds i dels factors que redueixen a la població nord americana a uns simples ninots tele-dirigits són fàcilment identificables entre nosaltres.

Veure fitxa del llibre AQUI

LA POLÍTICA I L'ART D'ACTUAR

Arthur Miller

La Campana Edicions


Ens va de perles per aquest post un llibre del genial Arthur Miller, que potser pel fet de ser un llibre de format petit i breu no ha tingut el ressò que pensem que mereix.
Miller pensa i ens diu que "quant més t'apropes a qualsevol tipus de poder, més teatre has de fer". L’autor defensa que avui dia la política i el teatre van agafadets de la mà. Els actuals líders polítics han entès que per governar primer han de ser bons actors i que el seu paper és el de súper-herois.

Una llista "d'actors" de la talla de Reagan (bé, aquest sí que ho va ser de veritat), Bush, Kennedy, Mussolini, Franco, Hitler...si l'hagués escrit dintre d'uns anys Trump també sortiria.

Veure fitxa del llibre AQUI


TRUMP. 
ENSAYO SOBRE LA IMBECILIDAD

Aaron James
Malpaso Ediciones


Cap altre llibre ha analitzat amb tanta profunditat l'imbecilitat de Donald Trump. Amb aquesta contundent afirmació, els de l'editorial Malpaso donen resposta a la raó per la qual l'han publicat.
Aaron James, l'autor i doctor en filosofia, necessita poc més de 120 pàgines per desenvolupar la seva teoria de l'imbecilitat i el perillós poder dels imbècils, grup en el que inclou Trump. El més brillant és la part on explica a quin tipus pertany i com n’és de temible. A l’acabar la lectura tindreu un bon grapat de respostes.

Veure fitxa del llibre AQUI

I mentre nosaltres cerquem respostes als perquès, ell deu estar pensant: llegiu i busqueu tant com vulgueu que ja no hi marxa enrere.


                         

Cap comentari