My Instagram

En ha agradat, El universo en tu mano de Christophe Galfard

EL UNIVERSO EN TU MANO

Christophe Galfard
Blackie Books


Christophe Galfard ha escrit un excel·lent llibre de divulgació. En ell posa a l'abast d'un públic ampli els coneixements actuals sobre física.

El seu principal mèrit és l'habilitat per descriure i sintetitzar fenomens i processos de forma simple. El seu mètode consisteix en reduir el fenomen o objecte descrit a la seva essència i descriure-la mitjançant analogies i comparacions. A més aquestes analogies i comparacions són sempre molt gràfiques i sovint divertides. Gràcies a aquest métode en Christophe Galfard (o la seva forma astral) ens mostra com funciona el sol, desmunta un àtom, juga amb electrons i gluons. Ens porta a l'interior d'un forat negre i fins hi tot ens acompanya abans del big bang. També ens mostra el món quàntic. I ens ensenya com funcionen les partícules més petites estudiades actualment. I com s'estàn fent esforços per unificar les teories que expliquen el funcionament de l'univers a gran escala i el funcionament de l'univers a una escala mínima.

En resum estem davant d'un brillantíssim treball de divulgació sobre física en que l'autor ens mostra de forma simple i neta de faramalla tècnica la situació actual de la física. Mitjançant l'humor i una extraordinària capacitat per fer comprensible.

Jordi Riu

Cap comentari